9 август 2022 г.

ПОРТАЛЪТ НА ЛЪВА СЕ ОТВОРИ, НО НЕ Е ЗАТВОРЕН



 Добре, всички разбрахме за отварянето на Портала на Лъва 88, и тръгнахме да преминаваме през него. Но още не сме преминали. Вчера внучката ми попита дали е вярно, че ако на този ден си написал 8 желания и осмици във всички посоки на листа, желанията ти ще се изпълнят. Хм... Ако вярваш в нещо, то винаги ще се изпълни след някое време, особено ако го и запишеш на хaртия. Все пак осем са твърде много от моя скромна гледна точка. 😊
Обаче, във връзка с осмицата, и събитията, които следват, бих цитирала японската поговорка :”Седем пъти падни, осем пъти стани.”, или текста на песената от Учителя: „При всичките условия на живота не губи своя мир. Животът е красив, когато човекът е смел.”
Изостри се процесът на драматично разрешаване на конфликти и ситуации, скрити „ в гардероба”, което се отразява на индивидуално, обществено, както и на планетарно ниво. На 8 август Слънцето достигна средата на знака Лъв, наситена с мощна електромагнитна енергия. Сега тази енергия ще активира съвпада на Уран със северния възел в Телец като ще подтикне Урановата енергия за действие. Има едно шеговито надписче, което виждам да виси тук таме: „Каквото и да ви говорят, знайте че става дума за пари.” Обръщам го наопаки: „Каквото и да се случва, знайте че не става въпрос за пари.” Уран в Телец ще ни освободи от тази илюзия, прегръдката на Мая. Курсове на валути, рубли или долари само отвличат ума ни смисъла на случващото се, а то е - еволюция на съзнанието. Здравословни проблеми – физически и психически, икономически трусове, а и трусовете на земната кора ще пробудят у хората въпроса за стабилното и истински ценното в живота. Какъв е смисълът на живота ми? Какво ми носи радост и дали аз нося любов и радост на хората? На един обелиск в Раювци видях гравирано изречение на Ангел войвода: „Ако живееш само за себе си, ти си товар на земята.” 

Но точно хора, които са живели не за себе си, преминаха отвъд в изминалия месец, а някои вчера използваха портала.  Излетяха олекнали от страдания и служене души.   

И така, утре на 10 август следобед Слънцето ще активира по стресов начин кондензираната енергия на Уран  - северен възел – посоката на движение в настоящия период за цялото човечество. Телец, това са ценносттите – материални и морални, но и третото око, което прозира отвъд дуалността.  А по същото време Луната идва в съвпад с Плутон в Козирог. Мисля, че процесите ще засегнат земната кора и самата Земя. В беседите си Учителя говори за жителите на земните недра, някои от които са по-еволюирали от нас и които се съобщават с космичните сили.

На индивидуален план от подземията на душата ще излязат дълго скривани проблеми, нещо, което вече се случва в последните два месеца и вероятно ще се изостри. Ще бъдат разрушени втвърдени модели в психиката и втвърдявания в тялото. Възможност за освобождаване и разчистване.

На 12 август в 4:35:33 е пълнолуние, но още вечерта на 11 Луната във Водолей ще засили гореописаните планетни енергии, а на 12 ще включи в процеса и Сатурн. И в личния и в обществения живот ще има малка репетиция за квадрата Сатурн – Уран, който през октомври ще завърши техния цикъл, започнал в началото на февруари 2021 г. Върнете се към това начало и си помислете какво се промени оттогава насам в живота ви. Размисъл върху изминатия път, това е най-доброто, което можем да направим, особено при толкова ретроградни планети. Посятите семена вече дават плод. Важно е, защото трансформацията, започнала тогава, ще ви помогне през идните месеци. От втората половина на октомври преминаваме във владенията на Плутон и Скорпиона, но това е друга приказака.

Сега е време да отделим време за вглъбяване в себе си, за излизане от пъстрата и нереална „реалност” на телефони, интернет, празни разговори, ежедневни конфликти. Както казва Лев Толстой: „ Всички отговори са в нас, но трябва да ги потърсим. И да вярваме в себе си.” Хипнотизирани сме от натрапени ни мнения за това какво е успех в обществото, от какво се нуждаем, дори какво трябва да желаем и постигаме. А твърдата канара на вярата в себе си и в Твореца е единствената опора, която никога няма да ни подхлъзне. Когато океанът е бурен и лодчицата ни се клати, трябва да слушаме капитана – нашия Висш Аз, който ще ни изведе на безопасен бряг. На твърда земя. Толкова твърда, колкото са земните знаци Телец и Козирог. Успешен преход желая и безопасно акостиране на твърда земя! 

На 14 август Слънцето застава директно срещу Сатурн. Центърът на Слъчневата система и планетната сфера, която бележи нейната граница се съобщават пряко и импулсът, който ще премине между Слънцето и Сатурн, ще повлияе нашата планетка директно; ще видим какво са решили за нас Жителите на Слънчевата сфера и Господарят на кармата – Сатурн. Ще се рушат стари структури и ще се създават нови. Слънце – Сатурн се проявяват в тялото ни в костите, защото костта е Сатурнова структура, но в сърцевината на костта, костният мозък е под управлението на Слънцето. А се казва в Библията, че Господ чете по костите на човека дали е живял праведно. Та и диалогът на Слънце – Сатурн вероятно ще ни покаже доколко изпълняваме Волята Божия, или казано по друг начин – плана на душата ни. Бих препоръчала да си водите бележки за този период. Аз го правя изобщо.

Мисля, че Порталът на Лъва ще бъде отворен до 21 август включително. Тогава Слънцето ще се изравни по дължина с Регулус – звездата, наречена Сърцето на Лъва, Cor Leonis. И ще се затвори. А в края на годината ще се отвори портата на Скорпиона.

Силно и велико е времето, в което живеем. Да бъдем будни, за да осмислим живота си и да помогнем в еволюцията на планетата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар