9 февруари 2019 г.

Цветолечение с есенциите на д-р Бах – онлайн курс

Лечение с цветните есенции на д-р Бах е практика, която ми е донесла много радост и удовлетворение. Това фино и безвредно лечение с есенции от цветя и дървета е много ефикасно при голям брой психосоматични заболявания. Прилагам го от 1994 г., в началото за себе си и за близки, а в последните години това е основния метод, с който си служа в практиката.

Терапията с есенциите може да бъде овладяна от всеки и познавам много майки, които са започнали да ги дават на децата си и да се самообучават в този метод допълнително. Имат много добър ефект при редица страхове и у деца, и у възрастни, при състояния на тревожност, депресивни състояния, преумора. Имат болкоуспокояващ ефект. Много съществен факт е, че могат да се комбинират с всякакъв вид друго лечение и подпомагат лекарственото третиране на тежки състояния. Подобряват цялостното състояние на пациента, неговата умствена и емоционална нагласа. Нямат странични действия, а ефектът им е дълготраен и се проявява дори след като приемът e прекратeн. Според самия д-р Бах това е практически най-чистото и безвредно лечение.    

В онлайн курса, който предлагам на вниманието Ви, ще споделямоя лечителски опит. Курсът съдържа 16 лекции, които ще се излъчват два пъти седмично. Времетраенето на всяка е 90 минути. Лекциите ще се излъчват на живо, с възможност за участниците да влязат във виртуалната класна стая. Тези, които са се записали за курса, ще получат връзка към тях в Интернет и ще могат да ги гледат и допълнително, в удобно за тях време. Участниците ще получат сертификат  за придобитите знания.

ИСКАМ ДА СЕ ВКЛЮЧА В
ПЪРВАТА ЛЕКЦИЯ НА КУРСА






Лекционна програма:
Лекция 1: Въведение. Биографична справка за д-р Бах и основни принципи на лечението. Какво означава интегрално лечение и как се вписва методът на д-р Бах в него. (Първата лекция е със свободен достъп)
Лекция 2: Цялостен обзор: цветните есенции, представени по групи, в последователността на откриването им: „дванадесетте лечителя“, „седемте помощника”, „допълващите есенции”. Разпределение по групи според въздействието им.
Лекция 3: Лекция: „Дванадесетте лечителя"– връзката им с дванадесетте основни състояния, които проявяваме.
Лекция 4: „Седемте помощника" – седем здраво вкоренени у нас модела на поведение.
Лекция 5: Страховете. Средства и комбинации, които  помагат срещу страхове. MIMULUS, ASPEN, ROCK ROSE, CHERRY PLUM, RED CHESTNUT – картина, сравнение, примери от практиката. Разграничаване между страх и несигурност, жестове, движения, физиологични процеси.
Лекция 6: Когато имаме нужда от повече сигурност: CERATO, SCLERANTUS, WILD OAT, GENTIAN, GORCE, HORNBEAM –. картина, сравнение, примери от практиката.
Лекция 7: Когато не правим добра връзка с околните: OLIVE, WILD ROSE, WHITE CHESTNUT, CLEMATIS, HONEYSUCKLE, MUSTARD – картина, сравнение, примери от практиката.
Лекция 8: Когато усещаме самота и изолация: WATER VIOLET, IMPATIENCE, HEATHER– картина, сравнение, примери от практиката.
Лекция 9: Когато сме прекалено зависими от влияния: CENTAURY, WALNUT, AGRIMONY, HOLLY – картина, сравнение, примери от практиката.
Лекция 10: Когато сме отчаяни и „не виждаме светлина в тунела”: ARCH, PINE, WILLOW, SWEET CHESTNUT - картина, сравнение, примери от практиката.
Лекция 11: Когато сме потиснати и изчерпани:  ELM, OAK, CRAB APPLE, STAR OF BETLEHEM– картина, сравнение, примери от практиката.
Лекция 12: Когато прекалено много се тревожим за другите: CHICORY, VERVAIN, VINE, BEECH, ROCK WATER - картина, сравнение, примери от практиката.
Лекция 13: Обобщение: „Дванадесетте лечителя" и „седемте помощника и деветнадесетте допълнителни средства“. Как правим избор на средства. Интуиция и логика.
Лекция 14: Практическо приложение: вътрешно и външно, схеми на приложение и възможности за комбиниране.
Лекция 15:  Особености на приложението при деца.
Лекция 16:  Лекарствени комбинации при често срещани и при специфични състояния: при бременни и родилки. Спешна помощ. Приложение при животни и растения. Въпроси и отговори.

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В КУРСА


Такса за участие: 240 лв.
Плащане по банков път:
IBAN BG23FINV91501015820184
BIC FINVBGSF
Светла Балтова

Няма коментари:

Публикуване на коментар