18 март 2019 г.

Пролетното равноденствие, Лъвът и Супер Луната.



Разпукват се пъпките на дърветата, пролетният прилив отваря сърцата ни за любовта и живата енергия, идваща от центъра на галактиката и минаваща през нашето Слънце.
Луната в последните денонощия се приближава към фаза пълнолуние.
А днес -18 и утре -19 тя преминава през Кралската звезда Регулус - сърцето на Лъва.
Това е една от най-почитаните звезди от древността до днес.

Проектирайки се ( от наша земна гледна точка) върху Регулус, Луната събира енергията на Лъва и я препраща към Земята. Мощно е сърцето на Лъва и ако влее пулса си в живота ни, ще можем да направим чудеса.
 Отворете сърцата си, бъдете смели, обичайте и творете! 
Бъдете творци на собствената си съдба! 
Това е повелята на тези дни.
Тази приливна вълна ще се влее към дните на пролетното равноденствие, което тази година съвпада с пълнолуние в първи грaдус на Везни.
Равноденствието е моментът, в който Слънцето пресича небесния екватор и започва да огрява по-интензивно северната хемисфера. В този ден еклиптиката (видимият път на Слънцето) и небесният екватор ( който се получава когато мислено проектираме земния екватор към космоса) се пресичат.
Само четири часа след това настъпва пълнолунието, като подчертава оста Овен - Везни.
Значението на тази ос е: аз и моята творческа изява и партньорите, истинските, с които мога да реализирам плановете си. Ще стане ясно - отсега и в следващите месеци, чие рамо може да подпре нашето рамо, коя ръка ще стисне крепко нашата ръка, с кого можем планини да повдигнем.

 Луната ще бъде особено близо и съответно - ярка, голяма - суперлуна. Това съвпадение на пълнолуние с пролетно равноденствие е сравнително рядко: за последен път е било на 20 март 2000 г. Следващото ще е на 20 март 2030 г.
Всички тези астрономични явления сочат прилив на енергия, която ще вградим в следващите месеци в живота си, ако съумеем да я използваме конструктивно и разумно. 

Астрологичната картина показва битката на старото с новото. Сатурн и Плутон в Козирог са в съвпад с южния възел. А северният е съответно в Рак, и меката му същност е подкрепена от другия воден знак - Риби, където се намират Меркурий и Нептун.
Съпричастност и емаптия са качествата, които ще бъдат необходими за да се противопоставим на догмите и страховете,  на йерархичната закостенялост, идващи  по линия на Козирог, Сатурн и Плутон.
"Животът е красив и изобилен" - се пее в паневритмията. Вярата в живота, отказът да се налива енергия в празните черупки на миналото, ще се проявят чрез животворната, щедра и вдъхновяваща енергия на Венера и Юпитер. Двете светила са в точен секстил, съответно Венера е във Водолей, а Юпитер - в Стрелец. Тяхното послание може да се изрази с написаното върху една чаша, от която тези дни пих кафе:

IF YOU CAN DREAM IT
YOU CAN DO IT

"Ако можеш да го мечтаеш, можеш да го направиш."    

Не слагайте рамки на мечтите си!
 Животът обича смелите и добрите.
Сърцето  на Лъва отмерва ритъма на вселената.
Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар