23 април 2020 г.

Новолуние в Телец – устойчивата сила на Бика.


Новолунието в Телец оживотворява всяка година образа на един от най-старите символи – свещеният бик. В древен Египет той е изобразяван със слънчевия диск между рогата му. Смята се, че бикът Апис е слънчев символ. Негова майка според някои митове е богинята с глава на крава, великата Хатор, която е и едно от въплъщенията на богинята Изида.

Какво значение има това за съвременния човек? Какво ни говорят тези вечни символи? Някога хората са имали очи за символите и думите не са били нужни. Вгледайте се в образа на бика. Овладяна сила, мощ, за да може да носи диска на слънцето между двата си рога. Слънчевият бог Митра също е изобразяван винаги с бик.  Озарението, идващо от Божествения дух, слиза  в плът на земята. Небесната храна, която се излива щедро сега чрез слънчевите лъчи, създава земното плодородие. 


Това е посланието и на богинята Хатор – едновременно наричана и небесната крава, почитана и като символ на плодородието, но и на тайнството на възкресението. Няма да се разпростирам върху този образ, за него говорих в „Астрологични акценти”, посветени на оста Телец – Скорпион.


Сега, на 23 април отново между рогата на Телеца застават, и Слънчевият диск, и сърпът на Луната. Но с тях има и трето присъствие – Уран, владетелят на вселената, царят на небето, прародител на всички богове. Това прави тазгодишното новолуние в Телец по-различно. Уран слага акцента не толкова върху земното плодородие, колкото върху необходимостта от промяна, прозрение, сдружаване.
Това новолуние е повратна точка в природния годишен цикъл, когато уплътнената енергия на земята и космоса  ще се изрази на няколко нива.
Слънце и Уран в  съвпад ( има три градус орбис) призовават към висши добродетели: човеколюбие и алтруизъм. В астрологичните бележки за Уран в лекциите на Учителя Петър Дънов, и в космогонията на Макс Хайндл се казва, че тази планетна сфера развива висшите енергийни центрове, които вече се образуват при новото човечество.  Тяхното влияние води до реализация на принципите: братство, равенство, свобода, основаващи се на любовта.

Колцина ще могат да издигнат съзнанието си на тази вибрация? И има ли между тях от световните лидери днес? И какво ще се случи ако не можем? Когато такава реализация е възпрепятствана, мощта на Уран в Телец ще предизвика трусове. И в социален, и в икономически, и в геологичен план. Известно е, че Телец е най-търпеливият от астрологичните образи, но когато се разгневи, земята се тресе.

Слънцето, наближаващо към Уран, образува и квадрат към Сатурн във Водолей. Ще продължат разкрития, които изобличават онези, считани досега за недосегаеми. Ще възникнат размирици между "силните на деня". Ще има разкрития, свързани с валута и инвестиции, както за неправомерно използване на Урановите технологии. За пръв път онези, които смятат, че управляват света ще се почувстват застрашени, макар че времето на провала им още не е дошло. Това е само началото на един Слънчево – Уранов цикъл, който ще се разгръща в продължение на цялата година. Следващите му прояви ще наблюдаваме в първите дни на август и на първи ноември. Това е и времето на древните келтски празници, когато в природата и в човешката душа става преобразяване.   

Хората, които запазят вътрешно спокойствие, здрав разум и трудолюбие ще могат да извлекат най-доброто от този период. Да го кажа простичко – това е времето на добрите хора. Да бъдем устойчиви в доброто. Това не значи да сме пасивни и инертни. Не. Трябва да бъдем отворени за промяна и да вярваме. Да вярваме на собствения си здрав разум, целенасочено разклащан от външни влияния. Да въплътим в себе си си доброто разположение на Телеца, който спокойно следва своя път. Не се оставяйте да ви разклатят. Да сте виждали паникьосан Телец? Следвайте практичните си цели. Сега е моментът да реализирате нещо, което сте желали отдавна, да му дадете плът. Вяра и добро разположение са ключът!
Понеже Телец е свързан със земеделието, ще има възможност за създаване и работа в сдружения, кооперации, свързани със земеделие, храни, природа, строителство. Работа в сдружения.
 Вътрешният мир е най-трудно постижимото нещо в този период и е мощно оръжие за промяна. Когато го постигне, човек вижда и се прицелва добре. А Уран дава  доста дистантно виждане и мощна енергия. И разрушителна,  и новаторски градивна. Точно от това се страхуват силите, които нагнетяват паника и разделение. Центриран в тишината на третото око, окото на Бика, воинът е непобедим. 

От своя страна Венера и Марс в двата въздушни знака Близнаци и Водолей внасят оживление,  улесняват общуването и преноса на информация, преговорите. Може би подходящата информация сама ще достига до вас.  

Времето на Телеца е най-пищният сезон на природата.  Усещате ли как е си отдъхва отбременената от нас градска зелена среда? Извънградската още повече, и се готви да даде плодовете си на тези, които се грижат за нея.

Да, започва промяната. Участвайте активно в нея. Промените винаги започват отвътре навън. Ако започнем нещо ново сега, от средата на м. май ще имаме възможност да нанесем поправки, да си пренаредим парченцата в пъзела в още по-ясна картина. С четири планети в ретроградни знаци, може някои неща да се забавят в своя ход напред, но това е за добро. Това ще бъде времето да хванем миналото и бъдещето си здраво в юмрук и така да изваяме това, което искаме от годината и живота си.

А колкото до разместването на пластовете: да, необходимо е да се разместят. Сателитите на Илон Мъск кръстосват небето (и е чудно, че една частна компания е оставена свободно да заема пространството над Земята). 5 G мрежата простира пипалата си. Мъртви птици падат от небето. Някой вече е приготвил микрочипиране за човечеството.
Няма да стане! Ще има доста изненади през тази и следващата година за онези, които си мислят, че управляват човечеството.
Завършвам с думите на един от Големите братя, ученикът на Школата на Учителя, брат Борис Николов. Те са написани през 1976 г. и за да няма недоразумение, подчертавам, че под думите Бяло братство не се разбира човешка организация, нито изобщо човешки същества,  а великата йерархия от същества на Светлината, ръководена от Христос:
„Бялото братство ръководи човечеството. Бялото братство е господар на планетата!
Много завоеватели са се опитвали да я завладеят – не  са успели и не могат да успеят. Планетата си има господар!”     


Няма коментари:

Публикуване на коментар