24 юли 2020 г.

Песента на сирените


При пътуването си Одисей и аргонавтите минават през две изпитания, които са по-опасни от  пряка битка. Едното е песента на сирените, които биха ги омаяли, другото е магьосницата Цирцея, която всъщност ги омайва и ги превръща в прасета. Образувщият се квадрат Венера в Близнаци – Нептун в Риби ми прилича точно на такава история. От 26 нататък в социален план пак ще ни бъдат разказвани приказки. Вероятно фалшивите новини отново ще задръстят пространството поне до 28. В личен план също помнете, че който много обещава, обикновено не изпълнява.  Цирцея в случая е представена от черната луна - Лилит, която във войнствения Овен  е в квадрат с Юпитер в Козирог в последната седмица от юли.   Властолюбие, грандомания, отмъстителност. В един предишен пост бях писала за болния зъб, чиито корен много трудно се изважда, длетото и клещите са болезнени, но зъбът трябва да бъде изваден.
Ясното и будно съзнание ще може да разкъса паяжината на илюзиите, а още в първите дни на новия месец  се очаква драматична развръзка : Овен и Козирог ще сплетат рога. От една страна е младата, огнена енергия на Марс в Овен, събаряща стария ред. От другата е властта, капиталът,структурите и службите, които ги пазят, и които са представени от Юпитер, Плутон и Сатурн в Козирог. 
На 1 и 2 август Слънцето в собствения си знак Лъв прави квадрат на Уран в Телец. Освен ,че има силен импулс за промяна, това, може да засегне валутите, златото, имотите, притежанията – в световен план. Това е отпечатъкът на фазата пълнолуние във Водолей, на 3 август, за която ще пиша отново.
Изобщо – в първите дни на август   Лъвът се готви за скок, дали ще скочи, и какво ще последва от това, ще разберем най-късно на 19 август, новолунието в Лъв, когато огнената енергия на Слънце и Луна ще бъде подкрепена от Марс в Овен.     
Но за пълнолунието и новолунието през август ще пиша в следващия пост. Интересен и важен месец се задава, затягайте коланите!   

Няма коментари:

Публикуване на коментар