17 март 2022 г.

Пролетното равноденствие. Молитва и вяра

 

Идва новата пролет! От пролетното равноденствие започва нов етап в Природния годишен цикъл. То е една от четирите кардинални точки, които завъртат колелото на годината и е астрономическата и духовна Нова година. Слънцето влиза в знака Овен и слага началото й. Какво ни носи тя? Преди всичко – динамика. Силен духовен импулс идва на Земята.

В хороскопа на равноденствието виждаме много въздух и много вода. Силно влияние имат и трите въздушни знака. Близнаци са на МЦ – най-високата точка в хороскопа. Близнаци изискват общуване, преговори, движение, размяна на информация. Преди да продължим  с другите два въздушни знака, да отбележим и водата – доминиращо влияние имат Риби, със съединената енергия на Меркурий, Юпитер и Нептун в този знак. Риби са знакът на саможертва, милосърдие, състрадание, знакът на Христос. 

Меркурий в Риби, повлиян от Нептун и Юпитер означава умът да бъде вдъхновен, емоционален, емпатичен. А Меркурий управлява в хороскопа на равноденствието  двете най-важни точки: МЦ- Близнаци и асцендента – Дева. Емоционалната интелигентност, както я нарича Д.Големан, способността, „да мислиш със сърцето си“, да общуваш емпатично, „да влезеш в обувките на другия“ ще бъде от решаващо значение. Това е и на индивидуално ниво и във всички социални взаимоотношения. Знакът Риби, чието влияние е подчертано, е знак на Вярата и духовността, които  ще победят злото.

Луната е в другия въздушен знак – Везни. Везни изискват преговори, договаряне, партньорство, Тя е в последния, критичен градус на Везни, който сумира в себе си цялата характеристика на знака. Събрали цялата си енергия, Везни предизвикват чрез стресов аспект Плутон в Козирог, който е символ на закостенелите, властолюбиви, манипулативни кръгове. Луната в обществената астрология представя народа. Ще се раздвижи тежката Плутонова енергия, ще има конфликти между народ и властимащи. Ще продължат да се разклащат устоите на злото.  Манипулативните действия на тъмните Плутонови общества ще лъснат, огрени и от светлината на Новото слънце в Овен. Процеси, започнали в средата на януари, когато Слънцето премина върху Плутон, ще се проявят ясно.

Много силен е и третият въздушен знак – Водолей. В него са активно действащите на външен план Марс, в съчетание с Венера, и Сатурн. Подтик за свобода, разчупване на старото и на ограниченията ще активизира широки социални пластове и държави под знака на Водолей. Водолей не търпи лицемерие. В личен план ще има подтик за нови дейности и предприятия. Взаимоотношения, които са лишени от честност и правдивост, ще рухнат. Венера и Сатурн във Водолей са в паралел – наистина взаимоотношенията на хората ще бъдат поставени на изпитание и ще издържат тези, които са трайни - основани на истинска любов и поемане на отговорност.  Поемането на отговорност е основата на градивните дълготрайни взаимоотношения. Ще бъдат стимулирани групите, работещи на Водолеев принцип – единомислие, общи идеали и споделени цели.

Мощната планетна енергия във Водолей подкрепя заложения от Близнаци на МЦ идеал за истинско общуване.

 Водолей от друга страна активира своя управител Уран, като го подтиква да действа по въпроси, свързани със земята и ценностната система. В най-ежедневен план парите ще бъдат подложени на промени, ако трябва да се изразим деликатно. Ще има ново осъзнаване на ценностите и на това каква точно е стойността на парите. Какво можем да си купим с пари? А какво можем да получим чрез обмен на стоки и енергия? Какво покритие имат хартиите, наречени пари?

В едно предишно интервю за портал 12 споменах, че тази година двете слънчеви затъмнения подчертават оста Телец -Скорпион. Въпросите за материална сигурност за смъртта и живота ще бъдат изведени на преден план.

Хороскопът на равноденствието с координати за България има изцяло „западна ориентация“, която дава превес на емоционалната пластичност, гъвкавост, интуиция и налага да се приемат нещата, които не можем да променим. Единственото светило в източната част на хороскопа е Луната в критичния градус на Везни, за който казахме. Това й придава голяма тежест, показва, че тя, със силата на Везни ще трябва да уравновеси всички останали планетни енергии. Tя е в дом на Венера ( втори) и в знак на Венера. Преговори. Равновесие, равенство, почтеност и правдивост във взаимоотношенията. Това е спасението. Дойде ми наум едно предсказание, не помня дали от баба Ванга или Слава Севрюкова и асоциативно го свързах със знака на дипломацията - Везни. То е, че световният мир ще бъде подписан в София. Бих искала да е така. . Във всички случаи дипломацията ще изиграе решаваща роля, а не силата на оръжието. През тази година народите ще осъзнаят цената на мира.  

 Младото Слънце в Овен носи в себе си енергията на споменатите планети в Риби, през които е преминало, и възвестява едно ново начало, основано на духовните ценности, състраданието и прошката . Това е Божият план за следващия период.  Нептун и Юпитер са най-висшата, най-фината планетна вибрация, те са съуправители на знака Риби. Юпитер се намира точно на върха на Дома на партньорствата. Двете планетни енергии пробуждат душата на човечеството за отваряне към другите, на сърцето, за осъзнаване на връзката с Единия, за това, което се нарича космична любов.  Христовото присъствие слиза към душите на хората и те трябва да се отворят за него. Необходимо е не всички, но определен брой индивиди да осъществят това.

Знакът Дева на асцендента е знакът на ангелите. Хоризонталната ос на хороскопа е образувана от двойката Дева - Риби. Тази ос е наречена Христовата ос, на единия й край е знакът на Христос, а в другия е  Божията Майка. Колкото повече  човешки индивиди издигнат съзнанието си към духовните ценности, заложени в тази ос, независимо от това дали се числят към християнската религия, толкова повече надежда има да преминем на следващия етап в развитието си като човечество. без излишни страдания.

 В противен случай въздухът и водата ще ни покажат силата си по друг начин, помитайки части от земната кора. Можем да предотвратим това. Всички групи, малки и големи, които работят и се молят за мир, светлина и хармония, са важен фактор в този етап на човешкото развитие. Божият план ще се изпълни и човечеството ще се освободи от лепкавите пипала на консуматорската хипноза, на каквато и цена да се случи това. 

Пожелавам да приложим предвиденото от Небето и да тръгнем със смелостта и  ентусиазма на Овен напред ( ентусиазъм идва от гръцки, има корена Тео и означава Бог в теб). Да проявим състраданието и вярата на Риби.  С разкрепостеното съзнание на Водолей и правдивостта на Везни да изграждаме правилни човешки взаимоотношения. Така да помогнем за проявлението на Божия план.   

Как може всеки един от нас да помогне в сегашния момент? Молитвата и сърцето, отворено за другите ще донесат мира на Земята. 

Няма две мнения в това, че Бог слиза отгоре. Иде Той и велика светлина иде с Него, иде с Него и огън, който ще пречисти света. 

 Със слизането Си Бог ще съедини хората и злобата постепенно ще изчезне. Всички недоразумения произлизат от недоверие и подозрение един към друг.

Хората плачат, нещастни са, но аз казвам, че това е благословение, защото хората работят, а аз се радвам и благодаря на Бога. Сто и един милиона Ангели работят на Земята и помагат.      Учителя

( изображението най-отгоре е копирано от картината на Аннаел -  "The Holy Grail" after the sacred music by Hildegard von Bingen, Annael Poet- Artist)

Няма коментари:

Публикуване на коментар