15 ноември 2023 г.

И нека силата бъде с нас!

 

На 18 ноември в 7:00 сутринта Слънцето застига Марс и двете планетни сфери съединяват светлината си. Какво ще произлезе от това? В знака Скорпион, знака на трансформацията, сме призовани да осъзнаем личната си сила и да я овладеем. И като индивиди и като човечество. Това, че Слънцето застига Марс ми дава надежда, че висшето съзнание, представено от Слънцето ще подскаже на хората, които са свързани със слънчевата сфера, нови начини за реализация. Ще им отвори най-добрите възможности да шлифоваш себе си така,че да блеснеш като диамант, отразяващ светлината в целия й спектър. Този процес не е едномоментен, а ще трае следващите две години, колкото е Слънчево-Марсовитя цикъл.
Съвпадът на Слънцето с Марс, който по подобие на фазата Новолуние, можем да наречем " новоМарсие", няма да ни остави в застой. Извършва се в управлявания от Марс знак Скорпион, а според езотеричната наука Скорпионът има три нива на проява: смъртоносно жилещото насекомо, е едното от тях, но останалите две са крилати: Скорпионът - орел и скорпионът - гълъб, миротворецът. Алан Оукън ги цитира в една от книгите си.

 И така, избираме: или да останем в битките на деня, да жилим и да  получим тежки рани, или да издигнем съзнанието си и да огледаме Пътя си от птичи полет. Защо ни се случва това , което ни угнетява? Уроците може да са трудни, те са обикновено най-резултатните!. Висшият аз ни дава знаци къде и как да използваме силата на Волята си, съединена с Божията воля, за да променим ако трябва нещо фундаментално. И в последна сметка - може да носим добро и мир на крилете на гълъба. Последното ще бъде изразено като силен и мъчителен общочовешки копнеж и ще се прояви в колективната човешка душа.


В митологията скорпионът е изпратен да ужили ловеца Орион, наказвайки го за неговата гордост. В легендите Орион, увлечен и замаян от огромната си сила предизвиква гнева на две богини. В единия вариант богинята на Девствената природа Артемида изпраща огромен скорпион да го ужили в друг - Гея , майката земя го прави, защото той започва да унищожава животинския свят. Две богини, две защитнички на природата и земята. И в двата варианта грубата сила, възгордяла се от властта предизвиква Богинята, женското начало в човека и природата, което нанася ответен удар.  

Някаква аналогия да направим със съвременността?

Повелята на Небето за трансформация е показана и от съвпада на Луната с Плутон в същия ден. Луна и Плутон са другата мощна енергия, изваждаща на бял свят онова, което се крие в тъмните подземия на душата. Ще се срещнем със собствената си сянка, обикновено това става чрез "криви огледала" - хора, които ни показват образи, които не искаме да видим у себе си. Много важно е овладяването на импулса за унищожение или самоунищожение, без обаче  да му се противопоставяме. Не можем да сложим бент и по-добре да не се опитваме. 

Тази активна енергия е стимулирана и от съвпада на Ерида (планетата на раздора или активната промяна ) със северния възел в Овен. Стъпки, които сме отлагали поради нерешителност, конформизъм, инерция, сега могат да бъдат направени. Връзки, които ни оплитат и не ни позволяват да разгърнем крила, ще се скъсат. Няма отлагане. На общочовешки план може да е каже: не може повече да продължава така". Разруха или ново стъпало в еволюцията?

В следващите дни ще имаме условия да се запознаем по-добре със силата в нас и да я „вземем в ръце”.  И така, времето е на Арес /МАРС и Ерида , неговата сестра. Марс владее копието и меча, но и оръдията на труда - чука и наковалнята. Можем да изковем един нов живот. Стига да удържим на фокус към градивното мощната сила, която се излива в живота на хората.  Както казва Апостол Павел: „ВСИЧКО ИЗПИТВАЙТЕ, ДОБРОТО ДРЪЖТЕ.”


Няма коментари:

Публикуване на коментар