20 март 2024 г.

Пуснете слъчневата светлина да влезе”

 

Много мощна енергия показва хороскопът 

на пролетното равноденствие.


Слънцето навлиза в знака Овен, знак на новото начало, в хармоичен аспект с Луната в Лъв.  Плутон във Водолей ги стимулира и ще активира процеси, които идват откъм духовната реалност  ( дванадесети дом), Наистина този дом в обичайно се нарича – Дом на кармата, дом на тайните врагове, така, че започва и жътвата на посятото до момента и в обществен план а и необходимостта от равносметка на извървяния път.

За да се устремим напред. Знаците, на асцендента и Медиум Цели, подчертават това. Те съответно са Водолей, който е наситен с енергията на изгряващия Марс, а на върха на хороскопа МЦ, Знакът на свободолюбието Стрелец. Посланието е: смело напред! Разчупете преградите, които спират  себереализацията ви, заемете се с проекти, коитго са отлагани. Посмейте да прекрачите стъпка напред и да оставите нещо старо зад гърба си. Не слушайте никакви послания, които могат да всеят страх, съмнение  и неувереност. Фокусирайте се върху възможностите във вашия собствен живот.

Земята, Майка Гея се издига на ново еволюционно стъпало. Ще сме принудени да издигнем съзнанието си заедно с нея.


Почти всички планети в хороскопа на равноденствието  са струпани в първи квадрант на хороскопа. Един от големите астролози на Бялото Братство – Иван Андонов го нарича формообразуващия квадрант. Материализацията. Това е покълването на семето, заровено в земята, което издига стебло към Слънцето, разлиства се за нов живот. Същото става и с колективната човешка душа. Достатъчно беше подчинявана на разпространявания страх, достатъчно  – ковид с неговите ограничения, войни с техния ужас, икономическа рецесия – ох, сега пък страх от обедняване. Има обаче един момент, когато страхът вече не е ефективен, не действа.Независимо какво става на повърността на обществения живот, в колективната човешка душа този момент е настъпил – виждаме как клокочат бунтове навсякъде по света.А доста от случващото се и не виждаме, то не излиза и в алтернативните медии. Страхът може да премине в агресия, всъщност това е другото  му лице.

Задачата на всички осъзнати хора сега е, да се изтеглят нагоре, към слънчевата светлина на духа, да и дадат възможност на слънчевата светлина да проникне в техните души, да ги озари, да ги подтикне за нови аспекти на себереалзиация. Така ще повдигнат и своите ближни. Хороскопът показва, че всички шансове са на страната на смелите!

 Започнах със  заглавието на  песен от мюзиктъла „Коса”( впрочем клипът от филма е много адекватен). Ще завърша със заглавие на друга песен „Ето пристига чудната пролет”.

Иска се сила и смелост да запазим пролетния устрем в живота си.

Да вземем пример от житното зърно и неговия устрем нагоре!

Пожелавам  ви го, приятели! 

Честито пролетно равноденствие на 20 март в 5:06ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар