10 април 2018 г.

Уранова нова луна – пълен напред!



На 16 април сутринта ще посрещнем априлското новолуние в Овен. Слънцето, преди да излезе от знака Овен оплодотворява Луната (пасивното светило) с Уранова енергия. То идва почти в съвпад с Уран и Слънчевата енергия, захранваща новата Луна е със силно Уранова окраска.
 Съвпадът Слънце-Луна-Уран в крайните градуси на Овен дава зелена светлина за всички нови начинания, които сме задържали до момента. Пълен напред! Символът на този градус според „Астрологичната мандала”  на големия астролог Дейн Ръдиар гласи: „Посредством ясна представа се възвръщат пропуснати възможности. Безусловна вяра в следване на идеалите си.” Урановата енергия ускорява това движение напред и позволява да преодолеем пречки и блокажи. А Меркурий точно предния ден е обърнал хода си  на 4гр.47 мин. в Овен. Той се застоява 4 дни на този градус, почертавайки значението му. 
Ето какъв е символът на градуса: ТРИЪГЪЛНИК С КРИЛА. Значение: „Достигаме момента, когато  ... можем да визуализираме ново измерение на нашето съществуване и да мобилизираме творческите си  усилия.” Добре се съчетава с Урановата енергия на новолунието.

Важно е да наблегнем именно на творческото и градивно усилие, защото има подводни камъни по линията на приближаващия се Марс към Плутон в Козирог. Двете планети ще дойдат в точен съвпад на 26-ти април, но нагнетяващото се напрежение ще се усеща поне още от 24-ти. Марс и Плутон в Козирог ни карат да защитаваме със зъби и нокти, с рога и копита някакви установени позиции, в които здраво сме се бетонирали, и които ни дават усещане за власт и сигурност. Може да се разиграят драми на насилие на всички нива. Но! Преди това  на 18 април Сатурн ще тръгне ретроградно в  собствения си знак Козирог. Той се застоява в десетия градус ( 9гр. и 01 мин, вече се брои за 10ти градус)  от 5 април до 2 май.
 Ето символа на този градус: АЛБАТРОС СЕ ХРАНИ ОТ РЪКАТА НА МОРЯК.
 Значение: Идеалът за мир и щастие, проникващи една култура, които включват всички живи организми на тази планета. Властта на културата на ненасилие и състрадание създава ДОВЕРИЕ навсякъде.”
Това ни отнася към концепциите за Новата култура и Новото човечество. Върху тези идеали ще бъде фокусирано обществото в целия този период, за тях се води битката. Случващото се на повърхността не го подсказва, но колективната човешка душа ще се бори по един или друг начин за съграждане и проява на тези ценности. Старото няма да се оттегля без битка, но тя вече е спечелена на по-дълбоките пластове от новата енергия. Процесът ще бъде подкрепен от хармоничния аспект на Юпитер и Нептун съответно в Скорпион и Риби, както описах в предишния си коментар. Да, милосърдие и състрадание, съпричастност потвърждават символа, описан по-горе.
Това е наследството, което Овен ще предаде на Телеца тази пролет. Защото само шест дни след новолунието в Овен Слънцето влиза в Телец, който понася на мощните си плещи заложеното в новолунието, за да го осъществи. Така,че много силна градивна втора половина на април е пред нас.
А до новолунието? Предстоящите дни с разпадаща се Луна и ретрограден Меркурий са много добър период на разчистване на пътя пред новото, преосмисляне на планове, разплитане на възли; разпръскване и споделяне на духовно знание, което да ни даде възможност да преосмислим някои страни от  живота си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар