15 май 2018 г.

Какво слиза с новолунието в Телец?


Днес е новолунието в Телец. Телец е в мъжки род, но всъщност в астрологията този знак се смята за женски. Той следва мъжкия принцип, представен от Овен, и материализра, облича в плът идеите, свалени от Овена от висшите нива на Битието. Характеристиката на Телец е въплътена в египтетската богиня Хатор, изобразена с глава на крава. Какви качества се приписват на богинята Хатор? Тя е богинята на изобилието, плодородието, донякъде нейният образ се покрива с този на богинята Деметра от гръцката митология. И двете богини владеят тайната на материята – на обличането в материя и на циклите на живота. Както виждаме – идентична характеристика с тази, която в астрологията се отнася към Телец. На Хатор е посветен един от най-добре запазениете храмове в Египет – този в Дендера.

И тук завесата се вдига за да разкрие още един аспект на богинята – в този храм има две странни и уникални изображения: едното е Зодиакът на Дендера, показващ, че към мъдроста на Богинята – Крава се причислява и знанието за звездните и земни цикли, а другото изображение се счита за първообраз на електрическата крушка. Във всеки случай е изобретение, за което е потвърдено, че е на светещо тяло. За повече информация може да бъдат посетени съответните сайтове, а сега ще продължим историята за новолунието в Телец и даровете, които то ни носи.


Със спокойно, но силно докосване ръката на Богинята Телец/ Крава  успокоява напрежението, създадено в последната седмица от квадратурата на Марс в Козирог към двойката Уран-Меркурий в Овен. Уран е в последния градус на Овен, изтичат и последните му минути и ще потъне в следвашия знак – на Телеца. Какво ще се случи? Уран сменя своето пребиваване в знаците на около 7 години и човечеството осезателно усеща навлизането му в нов знак. В началото мислех за Бика, за разярения бик по-точно, защото енергията на Уран е като електрична буря и навлизането му в този знак би могло да доведе до големи сътресения. Това ме поведе към историята за минотавъра, победен от Тезей благодарение на нишката на Ариадна, която му позволила да излезе от лабиринта. А нишката ме доведе до богинята с глава на крава. Истинският образ на Телеца.  Не, не е предвидено в Плана да има сътресения, въпреки, че човечеството може да бъде достатъчно неразумно да си ги сътвори. Дадена му е златната нишка на мъдростта и знанието. Изображенията от храма на Дендера, за които стана въпрос по-горе, изненадващо са част от Урановата символика – и светещото тяло, което прилича на електрическа крушка, и  знанито за звездите – зодиакът на Дендера,  се отнасят към Урановата сфера. Това, което слиза на Земята сега е ново познание, проникване в мистериите на живота и материята. От утре и през цялата 2019 година Уран ще снове между Овен и Телец, пренасяйки новите идеи, така че да бъдат овеществени, обечени в материя, а може би знание от звездите и за звездите. Поразяващо е,че неговото навлизане в Телец е отделено с по-малко от едно денонощие от новолунието в този знак. На едно от изображенията на тавана в Дендера виждаме богинята на нощта Нут, чието тяло обгръща всичко, и светещо кълбо, огряващо кравешката глава на Хатор. Светлината на знанието.
 
Това изображение ми напомня, че знакът на Телеца се свързва в по-новите астрологични книги с просветлението, с отваряне на третото око, което вижда отвъд булото на материята, че е наречен знакът на Буда. И сега, с навлизането на Уран в Телец, като че ли оживяват мистерийните изображения по стените на този храм.
Какво ни носи това новолуние? На личен план всеки ще може да  навлезе по-дълбоко в своята лична история, да се отърси повече или по-малко от хипнозата на еждневните тревоги, да отдели повече внимание на   Божествената искра, присъстваща у всеки от нас и символизрана от Овен и да я облече в материя, с благословението на Телеца. Добре е да  се замислим за това, къде сме, в каква фаза на живота си, какво искаме да осъществим, да създадем в  плът. Тогава можем да получим даровете на Богинята с глава на крава – плодородие, благоденствие и мир. В която област душата ни желае.
На планетарно ниво човечеството би трябвало да бъде достатъчно мъдро и да избере между тъмната, ненаситна и страстна сянка на Телеца, проявена от Минотавъра и мъдростта на Богинята с глава на крава, която владее небесните тайни, и умее с тях да направлява живота. Какво ще започне да слиза на земята когато Уран – планетата на небесното познание влезе в знака на Телеца, е единият въпрос, но другият е – какво ще можем да възприемем от знанието, което носи и дали ще станем малко по-просветлено човечество.    


Няма коментари:

Публикуване на коментар