13 юни 2018 г.

Новолуние в Близнаци. Сърфирай умело!



Днес е новолунието в Близнаци.
Възможност за нови начала, реализация на нови идеи. Обаче бързите действия и заключения под влияние на устрем и желания ще са доста рискови. Най-точният аспект на новолунието е квинконсът с Плутон в Козирог. Така, че може да полетим на гребена на желанията и инициативите и да се приземим под вода, при това с главата надолу. А Плутон е на асцендента на този хороскоп. Стари структури трябва да се преобразяват. Може да има необходимост човек по нов начин да изяви себе си, но съчетанието на Луна-Слънце в Близнаци с Плутон в Козирог наистина изисква умело сърфиране. А и Нептун, царят на моретата и океаните прави квадрат на новолунието, така, че може изобщо да сме насочили сърфа в погрешна посока, към красиви миражи. 

Управителят на знака Близнаци, Меркурий е в първи градус на Рак и е в опозиция със Сатурн в Козирог, но пък е в точен секстил с Уран в Телец. Търсете почва под краката си. Мекият принцип, представен от Рак и Телец ще даде възможност да се намерят решения, удовлетворяващи всички. 
Емоционалните решения и действия под въздействието на Меркурий в Рак ще се сблъскат с необходимостта от практични и добре премерени  действия – срещу него стои Сатурн в Козирог. Опозицията е и възможност за интеграция. Ако съчетаем мъдростта на Сатурн с емпатичния подход на Меркурий в Рак, ще се получи „(не)очаквано добра комбинация”. Уран в Телец ще ни подскаже как да намерим интуитивно най-добрите решения. Времето е добро за неща, свързани с образование и учене; ще пожънем плодовете на предшестващи усилия. Можем да превърнем знанията си в умения. Това е много важно различие, защото когато информацията, която е вихърът на Близнаци и Меркурий се превърне в практически умения, ще бъдем близо до успеха. Така че, да учим и да прилагаме.  
Заземяващото влияние на Сатурн, с подкрепата на Уран в Телец,  ще донесе успех на всички разумни и обмислени действия, в които се зачита и доброто на другите. Можем да си „посеем добра карма”. Последното се потвърждава и от другия хармоничен аспект на това новолуние – тригона между Юпитер в Скорпион и Нептун в Риби. А Юпитер е на зенита в този хороскоп. Мъдрост, способност да се види доброто във всяка ситуация; емпатия и действия, съобразени с благото на другите и с духовните ценности, са благата, които носи този тригон и които предотвратяват плъзгавото влияние на Нептуновия квадрат към новолунието.
Венера наближава северния възел в Лъв, но е в последния градус на Рак и прави опозиция на полупункта между Плутон и Марс. Да, да много внимателно с емоциите, защото приземяването или приводняването ще бъде болезнено. Северният възел в Лъв прави полуквадрат към Луната, а южният – съответно квадрат и половина. Два аспекта, показващи кармичен товар. От подсъзнанието ни могат да излязат модели, които ще ни изненадат, модели, свързани с оста Лъв -  Водолей ( моята творческа изява в полза на обществото или общността от която съм част). Изненадите може да са и със знак плюс, и минусови. В зависимост от това, как сме си „накъсметили”. Това е подсказано и от Сатурн в дванадесети дом.
Здравият разум, способността за решения и действия, които са мъдри и умерени, търсене на духовна подкрепа, ще бъдат решаващи за успеха на начинанията ни. Положените в минали дни усилия ще ни се отплатят.
Само след няколко дни е лятното слънцестоене в Рак.Това ще бъде една друга история.  
Ако не ви е омръзнало да четете, за финал ще преразкажа, малко неточно може би, една притча от беседа на Учителя.
Двама млади хора се задомили,но скоро след това мъжът решил да тръгне на гурбет, да спечели някой лев. По пътя го нападнали разбойници, по лъжливо обвинение го затворили, прекарал в заточение около 20 години. При него имало един старец на когото помагал и като наближило да умира, старият човек му казал: „Синко, ще ти дам едно правило и това е най-ценното нещо, което мога да направя за теб. Преди да извършиш нещо, брой до 10.” После издъхнал. По-късно човекът бил освободен и с нетърпение се запътил към дома. Когато стигнал къщата си, решил да види, преди да влезе, какво прави жена му. Имало отворен прозорец и можел да надникне вътре. Видял жена си, как притиска в обятията си един мъж, когото можел да види само в гръб. Кръвта му кипнала и извадил нож да прободе и двамата. Сетил се обаче за правилото на стареца и решил все пак да преброи до 10. Докато броял, чул жена си да казва: „Сине, сине, как да те пусна и теб да заминеш. Ето 20 години вече как чакам баща ти, а от него ни вест, ни кост.” Човекът изпуснал ножа.
И така, бройте до 10.      


Няма коментари:

Публикуване на коментар