21 декември 2019 г.

Козирог, квадратът на Сатурн и изпълнението на желанията.Козирог управлява най-високо издигната точка на хороскопа , наречена „Среда на небето”. Чрез него я управлява и Сатурн. 
Какво означва това?
Ако разгледаме естественото рaзположение на знаците в „колелото на живота”, в Овен и първи дом ние проявяваме една идея ( ние самите сме една идея), едно семе, засято в земята. В Рак ние се вкореняваме, влизаме в род, родина, черпим соковете на колективната душа, от несъзнаваното. Във Везни избираме с кого ще реализираме. Какво? Онова, което е заложено в свръхсъзнанието ни, което Духът ни иска, за което ни е посял като човешко същество на тази земя. А свръхсъзнанието, или висшият Аз действа от Медиум Цели – Средата на небето. А то пък се управлява от Козирог и Сатурн
Какво е заложено като „програма максимум” и как да стигнем до осъзнаването му?
Запитвате  ли се , защо "Средата на небето" се управлява от земен кардинален знак? Какво е Козирогът у нас? Козирог и неговият управител Сатурн владеят най-твърдите структури в тялото: скелета. Как се образува скелетът и каква е ролята на гръбначния стълб?   
За тези неща ще говорим в неделя, на 22 декември в 12:30. Ще се срещнем в стаята на zoom. 
Точката Медиум цели (Среда на небето) прaви квадрат: ъгъл от 90 гр. към хоризонталната ос, и съотвено към асцендента, т.е. към точката от която тръгнахме.

Всичко, което е нашият съзнателен живот, е разположено по хоризонаталната ос,
която включва сърце и ум. Вертикалната ос се простира между точките на свръхасъзнанието и подсъзнанаието. Най-долната точка на хороскопа съвпада с най-долната точка от тази схема и е областта на подсъзнанието, а най- високата точка е областта на свръхсъзнанието. Едно желание се реализира именно по тази ос. Изисква се усилие, енергията за което е заключена в квадрата.
И така, зимното слънцестоене, Козирог и медиум цели ни дават възможност да влезем в стаята за реализиране на желанията. Само че, както е във филма "Сталкер" - ще се реализира онова, не което съзнателният ум си пожелава, а онова, което Душата ни желае. 

22.12 в 12:30 в платформата zoom. 
Връзка за влизане:   935-783-822

Няма коментари:

Публикуване на коментар