29 декември 2019 г.

Приливна вълна или цунами


Това е отглас от един днешен разговор „на кафе” в приятелска компания, за да отбележим рождения ден на една приятелка, чиито семейство се състои от три Козирога: тя, съпругът и детето й. 
Всички присъстващи изучаваме астрология, така, че темата за съвпада на Сатурн и Плутoн не можеше да бъде подмината. Как реагират Козирозите на идващите, всъщност започнали действието си, енергии? Информация от първа ръка: оказа се,че им действат стимулиращо. Самата тя е силно мотивирана да се подръжа в добра физическа форма и работи по-интензивно. А как  е с другите кардинални знаци?  Обсъдихме Везните около нас и установихме, че за тях съвпадът на двете мощни светила в Козирог е много по-стресиращ.
Може би защото Везните имат вродена дипломатичност и успяват да се измъкнат елегантно от всякакви проблеми – служебни и лични. Само че този път няма как да стане с квадрата на кардиналната земна енергия на Козирог. Всички ще трябва да променим живота си в областта, показана от дома в хороскопа ни, където се излива мощната енергия на стелиума в Козирог. И да го сторим с най-добрите качества на Рака, застанал срещу стелиума и управляващ северния възел.  Във всички случаи една стара черупка ще падне и това е освобождаване!
Един приятел даде добра метафора за съвпада и произтичащите от него действия – стоиш на брега със сърфа си. Виждаш гигантска приливна вълна. Ако си буден и безстрашен – скачаш и умело сърфираш, тя ще те отведе далеч. Ако си „заспал” или се страхуваш да  се пуснеш, тя ще те залее, преобръща, блъска в брега. Въпрос на будност и смелост. Да вметна, че понякога вълната може да те отведе доста по-далеч отколкото си очаквал. А забавното е, че докато той говореше, на екрана в заведението изведнъж се появи точно сърфист, яхнал вълна. Синхроничност.

Трябва да кажа, че вече сме под влиянието на този съвпад, защото един градус и 14 минути си е съвпад, така, че  наблюдавайте „знаците”. Може да изникват немотивирани страхове, настойчиво вкопчване – в хора, спомени, власт, позиции, идеи. Или осъзнаване на закостенели семейни модели, които трябва да бъдат изцелени. Или осъзнаване на манипулации и опити да ви подчинят по един или друг начин. Или осъзнаване, че ни заплашва ефектът на „сварената жаба” – бавничко са повишавали температурата на водата около нас, за да не успеем да изскочим рязко от травмиращи ситуации. Това ясно се вижда в обществен план.
В книгата си „Лечение на Плутоновите кризи”, Дона Кънингам описва при предишния съвпад на двете планети през 1947 -8 година, рязко увеличаване на раждаемостта в Щатите, „бейби бум”.  Явно зачеването на дете, което е Плутонов акт, е използвано за да заздрави една връзка ( Сатурн). Или жената иска да задържи мъжа/любимия си по този начин, или мъжът иска жена му да си стои в къщи „до печката”. Отбелязвам това, защото борбата за надмощие и власт в личния живот може да взема различни форми.
И какво да правим? Просто да отворим ръцете си да пуснем онова нещо, в което сме вкопчени. Да не се опитваме винаги да контролираме.  
Изразът „отворете сърцето си” е клише, но как да нарека този процес, когато се отнасяш с доверие: първо към Онова Велико начало, което те е създало, пратило на тази планета и се грижи за теб чрез множество духовни същества? И второ – доверието към доброто у другия човек. Това вече е доста по-трудно. Не означава незабавно да разтвориш ръце за прегръдка. Ако срещу теб е мечка гризли, или гладен вълк, по-добре се отстрани от пътя им, но без да нагнетяваш в себе си омраза и страх. Такова е естеството им, но ако решиш да положиш усилия, може да ги опитомиш с търпение. 
Тук ще изкажа две предположения: в повечето астрологични сайтове се посочва датата на точния съвпад като 12 януари. Според мен неговите прояви ще видим  още на 6 януари, когато Сатурн встъпи в градуса, в който е Плутон – двадест и трети градус на Козирог. Стъпката на Сатурн е точна. И също на 10, когато е пълнолунието и лунното затъмнение.
Второ – Плутоновите транзити много често проявяват ефекта си, след като точният транзит е отминал. Многократно съм виждала това в лични консултации. Чудя се дали защото орбитата на Плутон е много елиптична и има малки неточности в изчисленията, или защото Господарят на подземното царство действа от дълбочина със забавяне. Днес си припомнихме един епизод от филма „Властелинът на пръстените”, когато магьосникът Гандалф тъкмо се беше измъкнал от бездната, и от едно чудовище, то го перна с опашката си и го повлече надолу. Нещо такова ми се е случвало да видя, така, че до края на януари( поне) този съвпад ще ни обновява. А според Дона Кънигам последствията от Плутоновите транзити се осъзнават две-три години след транзита. Така, че процесът на обновление само започва през януари, и ще протича през цялата 2020. Ще излезем от него по-силни и по -мъдри. И по-любящи. 
Сатурн и Плутон – карма и трансформация. И двете планетни сфери „изстудяват”  Значи е необходимо да внесем повече топлина/топлота в живота си.
Завършвам с думите на Учителя:
" Затова именно, ако искате да ликвидирате със закона на кармата, дръжте се за Божествения закон, за закона на Божествената Любов. С кармата си не се борете, нито мислете за нея, за да не я предизвикате. Мислете за Любовта и работете с нея като единствено средство, единствено условие, чрез което можете да ликвидирате кармата си. Някой казва, че сам може да ликвидира със своята карма; всеки може да ликвидира с кармата си, но при условие, че приложи Любовта в живота си. "
"Аз не искам да ви показвам лошата страна, защото според мене лошият живот е вметнат в света. Той е едно наследство. И както е дошло, така ще си замине. А всеки човек го очаква едно велико бъдеще."

Няма коментари:

Публикуване на коментар