16 октомври 2020 г.

Новолуние във Везни – 16.10. 22:31

 Въздухът на Везни ще трябва да се изрази по „земен начин”, и ще донесе успех и равноввесие на работливите, добронамерените, на тези, които мислят добро, творят добро. А останалите? За тях- по-късно. Новолунието съвпада точно с една от най-ярките звезди – Спика от съзвездие Дева, 16-по яркост звезда на небосвода. Спика, защото древните са нарекли на нея житния клас, по-точно стъблото му. Проектира се в 23:50 на астрологичен знак Везни.

Спика носи природата на Венера и Марс, ( според някои и на Юпитер).
Тя дава благословение на работливите, на тези, които прилагат Марсовата енергия съзидателно. Съзвездие Дева е посветено на богинята Деметра и житният клас е символ на нейното тайнство – на жертвата на житното зърно, заровено в земната тъма, готово със стремежа си Нагоре, към светлината да пробуди заспалите или мъртви души около себе си. Това ще бъде задачата на работещите за светлината прези идващите месеци - все повече и повече да увличат с устрема си към светлината другите, пребиваващи в тъмната материя, в страх, инерция, недоверие. Където и да са, каквото и да правят, колкото и малко да е обкръжението им, работници на светлината, действайте!

Защото инертността, страхът, затварянето също нарастват. Меркурий ретрограден в Скорпион може да донесе прозрения и разкрития, но също и нагнетява фиксации, натрапливи страхове, агресия. (В обществен план отново ще бъдем свидетели на тъмни тайни, изпълзяващи от бунищата.) Марс в Овен събира силата си, като навита пружина е, но скоро няма да се отпусне. Марс и Плутон – управителите на Скорпион все още са в напрегнат аспект, макар и  разходящ. 

Слънцето се приближава постепенно към точен квадарт със Сатурн в Козирог. Дали Сатурн ще бъде по-силният и ще се опита да задържи в клещите си поникващия житен клас - промяната, или силата на Спика – копието, стъблото на класа ще подкрепи новолунието във Везни с устрема си Нагоре? Зависи от всеки от нас. Всички, които четете това и то резонира във вас, сте работници на светлината; сме онези, които увличат с устрема си нагоре уплашените, невярващите, подкрепят с добра дума, с усмивка и жест, изцеляват душевни рани. 

Бъдете благословени!     

  

Няма коментари:

Публикуване на коментар