22 октомври 2020 г.

Бъдете здрави!

 

Прекрасен сезон е есента, но започват да шетат сезонните грипове. Дали ще е ковид, дали ще е сезонен грип, првилната тактика е, не човек да се крие от невидим враг, а да укрепи имунната си система. Ето няколко правила за ежедневна употреба.  

Дните са слънчеви и топли, използвайте слънцето, стойте колкото може повече време на слънце. Моят котарак, след като се нахрани, ляга на плочите да се припича. Умно животно! Когато сутрините са хладни, наслаждавайте се на слънцето през   стъкло, нека лъчите му да ви огряват поне два часа дневно, това е минимумът.   

Слънчевата светлина и чистият въдух са безплатнии  общодостъпни лечебни фактори. Избягвайте места със струпване на хора. Идете в парк, около воден източник и дишайте, вкусвайте въздуха!

Имунната система в прехода между сезоните е малко нестабилна. Съществува дълъг списък от природни средства за да я укрепим. Сигурно си имате свои пердпочитания, аз ще споделя моите фаворити.

1.Плодчетата на черния бъз – да изяждаме по около 20 сутрин – ако си имате сушени или замразени. Може да бъде под формата на сироп, тези, които са си приготвили да изяждат по две супени лъжици дневно.

2. Настърган хрян се залива със сока на лимон докато го покрие,  в малко бурканче, и се взема по една кафяна лъжичка дневно. ( може да стане и с джинджифил).

3.Изпивайте на гладно сутрин една чаша топла преварена вода, с изстискан половин лимон в нея. Лимонът трябва да стане редовна част от храната ви. Освен другото, той тонзира ума и чисти черния дроб. 

4. Пчелните проддукти също са „на линия” : мед, прополисова тинктура. Прополисовата тинктура е много ефикасна, особено ако започнене дразнене в носоглътката – 20 капки в 50-60 мл топла вода и се прави гаргара.  Пчелният прашец и млечице също, в дози, които са описани.

6.” Хапчетата против възпаление в носоглътката” – чесън, български. Може да го смесите с малко хляб, ако ви е много люто.

5.От фармацевтичните средствва:  Вит. Ц по 500 мг.  дневно профилактично (и по 1000 ако има признаци на разболяване.) Цинк и вит. Д3 също могат да бъдат прибавени.

6.Профилактично можете да си вземете Ехинацея, има я като капсули, таблетки и капки. За децата е много полезно да се вземат капки. Дозировката е описана на опаковката.

7.Инфлуцид – този хомеопатичен препарат е с доказано добър ефект за профилактикаа и лечение на вирусни инфекции.

При първи болестни симптоми – хрема, кашлица, повишена температура, главоболие, болки в ставите и др.  започнете да взимате  на всеки два часа по две таблетки Инфлуцид и също на два часа Ferum Phosphoricum – Шуслеровва сол 3. По 2 т. под езика, което значи на всеки час по едното от двете. Това би трябвало да пресече болестта, ако е сезонен грип.

Пийте обилно течности: вода с лимон и мед, билкови чайове.

Откажете се от тежки храни, защото една трета от енергията на организма отива за храносмилане, а вашата си ви е необходима, особено ако сте не съвсем „във форма”. Изхвърлете junk food – боклучавите храни. Ще ги познаете по ярките опаковки. Ако се вгледате, с много ситни буквички ще откриете десетина Е- та. 😊 За пушачите нищо не казвам, те си знаят.

НЕ ви препоръчвам да се ваксинирате против грип!  Агентите, които ваксините съдържат, са предизвикателство за вашата имунна система, не е желателно да я натоварвате допълнително. На листовките им добросъвествно е написано, че "в някои случаи могат да се развият симптоми на болестта. " Нека да не бъдете от тези някои случаи. Аз никога не съм ваксинирала родителите си, въпреки, че майкаа ми беше прекарала два инфаркта и беше с болно сърце. Веднъж тя си преболедува грипа, беше над 80 г. и с много чайове, аспирин и вит. Ц, стаен режим, всичко се размина за една седмица, както му се полага. 

Новите средства: кислородна вода и хлорен диоксид. Те нашумяха в последната година. От готовия разтвор на хлорен диоксид, който може да се закупи по интернет,  се разтварят 4 мл. В 1 л. вода, и се пие през деня.

Сигурно нещо пропуснах, но и това е достатъчно за да се преборите с който и да е вирус. 

Не забравяйте да се радвате! Пазете се, но не се страхувайте! Страхът снижава имунната защита.

Много епидемии са минали, и тази ще мине.

Красиви са есенните дни, радвайте им  се и бъдете здрави!


Няма коментари:

Публикуване на коментар