30 ноември 2020 г.

2021:Крачка напред в реализиране на Ерата на Водолей


Връзка с интервюто с Портал 12 и прогноза за 2021

 https://youtu.be/RNX1jyNhNxU

Съвпадът на Юпитер и Сатурн в първия градус на Водолей на 21 декември – денят на зимното слънцестоене бележи нов етап в еволюцията на човешкото съзнание, необходима за епохата на Водолей. Същият съвпад според духовни посветени като Рудолф Щайнер се е явил при раждането на Исус като Витлеемската звезда  и е отбелязал Новото Начало.

В интервюто си за Портал 12 споделих, че промените, които ще настъпват през следващата година ще бъдат обусловени главно от аспекта между Уран и Сатурн, който в знака Водолей три пъти ще прави квадрат на Уран. Това е цикъл, който можем да разберем като направим аналогия с Лунния цикъл и основните му фази : новолуние, първа четвърт ( квадрат), пълнолуние (опозиция на Луна и Слънце), последна четвърт ( завършващ квадрат). 

Началото на цикъла между Сатурн и Уран, т.е. „новолунието” между тях е започнало през 1988 г.  По време на интервюто вниманието ми се отклони и не обясних защо намесих  1975 г. И пропуснах  1999г. Случва се.   

Сега отново ще проследя Сатурново – Урановия цикъл. Началото му е последният съвпад през  1988 г. В последните месеци на година те заедно извървяват прехода между Стрелец и Козирог. Започва пълно преустройство на света, изразяващо се в бунтове, политически промени, достигнали кулминация през 1989 и наречени „есента на народите”: Пада Берлинската стена, в Чехия дисидентът Вацлав Хавел, който през 1988 г. е тикнат в затвора, става президент, в Полша „Солидарност” печели изборите, в Русия Горбачов осъществява с пълна сила „перестройка” на обществото и междувременно изтегля руските войски от Афганистан. Подготвя се влизането в новото хилядолетие.

1999-2000 – Следваща фаза. Новото хилядолетие започва с квадрат между Сатурн и Уран, (съответстващ на първа четвърт 9 растяща Луна от Слънчево-Лунния цикъл), през юли и ноември 1999 и май 2000 е точен, но обхваща и двете години. Сатурн е в Телец и Уран във Водолей. Отбележете, че те са в разменени знаци, сравнени със сегашната им позиция.  Така започва 21 век.

Защо намесих 1975 г.?  Има само две години от по-далечните предсказания на Учителя Петър Дънов, в които той дава конкретни години. В едното казва, че от 1975 г. на земята ще започнат да се вселяват висши адепти, светии, напреднали души, за да тласнат човешката еволюция напред. В другото, направено през 1939 г. казва на учениците си, че ако не успеят да използват благоприятните условия в момента, такива ще има чак през 1999г. 

И двете години са ознаменувани с квадрати на Уран и Сатурн – разчупаване, промяна, ново стъпало. Само че  през 1975 г. двете планети са в завършащ стария цикъл квадрат, и това е аналогично на фазата, в която ще започне сега, през 2021. Те са в знаци, противоположни на настоящите: Уран е в Скорпион, а Сатурн – в Лъв. Следващите години са били подготовка именно за онова ново начало през 1988-89.

 Да продължим цикъла – 2009 -2010 – опозиция на Сатурн в Дева с Уран в Риби: половината от цикъла. Най-важното с глобално значение: пандемията от H1N1 – свински грип, която обаче, е взела много по-малко жертви от сегашната. В събитията за годината чета следното: „правителсвтата от цял свят обединиха усилията си да се спарвят с най-голямата икономическа криза от десетилетия наасам.” И още „ китайската икономика бележи голям ръст и стана една от най-развитите в света”.  Процеси, които стигат до своята кулминация сега, при следващия етап на същия цикъл – и новата пандемия, и колизиите в икономиката.

Останалите разсъждения – в интервюто. (смайлче)

Всичко, което преживяваме сега ми прилича на разтърсване на полуспящ човек, защото той трябва да изпълни призванието си – да се изкачи на следващото стъпало в своята еволюция, както му е предначертано. Да разкъса паяжината на много заблуди, които го отклоняват от пътя на истината. И това ще стане. 2021 – петица, число на промени, но и чуслото на умаа на човека. 

Завършвам с едно изказване на Учителя от преди  почти 100 г., но както виждаме висшите духове работят с по-големи времеви отрязъци.

„И днес най-много работят Великите Учители на миналото: Хермес, Орфей, Буда, Мойсей, самият Христос и апостолите. Сега са настанали такива благоприятни времена за духовни постижения, че за една година може да добиете това, което по-рано не можеше да се добие за сто и за хиляда години.”

Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар