28 януари 2021 г.

Лъв – Водолей – оста на индивидуалния творчески дух

 

Пълнолунието в Лъв днес носи много обилна енергия за онези, които са отворени за да я приемат. Оста Лъв – Водолей е мощна. Как действа в индивида? 

Всеки човек носи в гърдите си по един Лъв. 

Лъвът у нас е творецът, онзи, който е разпалил Божествената искра в себе си, дар от управителя на Лъва - Слънцето. Лъв управлява сърцето, не само физическото, но и духовното сърце на човека, което тупти в единство с Великото космично сърце, вечния извор на живота. Тази връзка ни прави безстрашни, щедри, любящи. Да, любящи. Злото се опитва да прекъсне тази връзка на любовта. Това е много важна дума, на която ще се спра отново.

Луната в Лъв е силно подчертана при това пълнолуние – в хороскопа виждаме, че е в критичен градус, а според фигурите на М.Е. Джонс има „ведро” и тя е „дръжката на ведрото”, т.е. енергията на Лъва трябва да уравновеси енергиите на стелиума във Водолей, където е СлънцетоА какво е Водолей у нас? Това е независмият ум на човека, неподдаващ се на внушения, свободен, творчески, надарен с визия за бъдещето. Уран, управителят на Водолей отвхвърля всички ограничения, всяка рутина. Неговите бури носят новото.  

Двата знака образуващи тази ос, обуславят процеса на индивидуализация, разгръщане на собствената ни духовна същност, сърцевината, индивидуалната светлина на Духа, проведена чрез душата в мисли, чувства, дела. Оста Лъв – Водолей може да бъде изразена с девиза: Братство, равенство, свобода, основани върху любовта.

Сега на човечеството се опитват да наложат закони, които потъпкват именно  индивидуализацията. Вижте какво налага „новият световен ред”. Това са обърнатите наопаки принципи на Водолей за свобода и равенство. „Няма разлика между половете, изобщо няма два пола, има многообразие.” „Няма баща и майка, само първи и втори родител.” „Няма дете и родител, двете страни имат еднакви права и държавата ще отстоява правата на детето.” „Няма националности. Всички сме едно глобално семейство.” А сега вече хората нямат и лица, а разноцветни маски. Любовта между родители деца, любовта към рода, към родината нямат място в един свят, където човекът, лишен от индивидуалност, ще бъде само единица, програмирана от управляващ елит. Там, нали разбирате, че не става дума за любов. Защо толкова много се страхуват от любовта силите на разрухата? Защото Любовта е основата на живота, в който се чувстваме уникални, „божествени искри”. „Любовта е създала слънцата” – казва Учителя. Да, свързваме я с романтика, сантимент, страсти, но не е това. Тя е силата, която дължи сцеплението на материята. Тя е връзката ни с Твореца, защото тя ни е създала.

Оста Лъв – Водолей, която дава възможност на човека да си слуша сърцето ( Лъв) и да мисли самостоятелно ( Водолей) го прави homo sapiens, човек мислещ. Сътворец, подобен на Създателя си. 

Тези качестава могат да се обърнат със знак минус.  Лъвът у нас, може „да бъде опитомен”, вкаран в клетката на „даровете на цивилизацията”, с обещания за луксозен живот, или поне запазване на комфорта, който има. Лъвът, превърнат в ленива мъркаща котка, се страхува единствено за благоденствието си: дали ще има достатъчно мишки около него – за храна и обслужване, дали няма да загуби уюта си. А другият, измършавелият, проскубан лъв в клетка, загубил свободата си, как ви се вижда? Той отдавна е забравил, че само с рева си може да разтърси света.

Водолеят у нас вместо да даде свобода на мисълта, сега ни прави роби на технологите. Няма нужда от чипиране. Оставяйтете едно дете ежденевно пред екран 5-6 часа дневно и то ще спре да мисли самостоятелно. Да не говорим за мозъка и излъчването на смартфоните, за това има доста материали. Компютърната/ смартфонната зависимост е болестта на съвремието. Последната лекция  на д-р Тимен Тимев пред "Портал 12" заслужава да се изслуша много внимателно. Освен другото там ще чуете за замяната на иднидвида с неговия аватар от фейсбук. За информация от insider вижте филма "The Social dilemma". Има го с български субтитри. А вие можете ли да  изкарате един ден без интернет? Не е въпросът да го няма, а кой на кого служи!

Все по-голяма дехуманизация. Вече дори официално се прокарва тезата за ползите от съчетание между човек и робот. Следваща стъпка в еволюцията? Пълна глупост! Няма компютър, който да може да се мери с човешкия мозък, да не говорим за сърце. Кое човешко изобретение може да се мери с Божието творение?!     

На третия връх на правоъгълния триъгълник на картинката се виждат в съвпад Уран, Марс и Лилит ( програмата не я показва). Три енергии, на които се приписват бури и трусове. Групата в Телец според мен обаче има и друго значение.  Тя представя мощни глобални организации като Международния валутен фонд, Световната банка, форумът в Давос...

Фигурата може да се уподоби на опънат лък, върхът в Телец е извитата дъга на лъка, а стрелата е насочена към отсрещната страна,  срещу върха на триъгълника. Според големия астролог Дейн Ръдиар посоката на стрелата показва с кои качества трабва да се работи за да се разреши напрежението на тази конфигурация. Отсреща е Скорпион. Скорпион с неговите качества – от манипулации и падение, до възраждане в духа. Изберете сами! Или със смелото сърце на Лъва и независимия ум на Водолей, ще се противопостаавим на сценария, в които ни поставят, или ще се оставим да бъдем манипулирани и смачкани като човечество. Скорпион позволява да бъде изцяло трансформирана една ситуация,включително в индивидуалния живот да имаме смелост да променим каквото е наложително. В противен случай ще трябва да се подчиним на страха и манипулацията. Страхът за кожичката позволи да бъде превърната една обичйна грипоподобна епидемия в лост за невиждани ограничения, в планетарно зло. Тази битка е започнала доста по –рано и тук не става въпрос изобщо за политици и партии, тя е по-мащабна. Изходът на тази битка е предрешен, защото тя вече е спечелена във висшите сфери, сега човечеството трябва да издържи своя тест за осъзнатост. Не всички, но една критична маса. 

Външните протести са по-лесния начин за отстояване на правата си, но има по-труден и той е осъзнаване, извисяване на съзнанието, което ще ни укрепи да вложим  живота си качествата на тези два архетипа, живеещи в душата ни : любов и творчество, духовна свобода и самостоятелно мислене. Не отричам протестите. Те са неизбежен израз на натрупалата се енергия на гнева. Но миналото показва, че ако съзнанието на индивидулания човек не се  е променило, протестът превръща хората в рушаща тълпа, с която си служат едни или други политически сили. Двата процеса  трябва да вървят заедно. Впрочем последните протести в България показаха на света ( доколкото изобщо успя да ги види) какво представлява интелигентен протест. Те само привидно са неуспешни.

Завършвам с две формули на Учителя Беинса Дуно. За първата от тях той казва, че чуят ли я, тъмните сили се разбягват. Те действат чрез страха, а страхът и Любовта са просто несъвместими.

„ЛЮБОВТА ИДЕ!”

БЕЗ СТРАХ, БЕЗ ТЪМНИНА! С ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА!”

1 коментар:

  1. Прекрасна статия, всеки мислещ човек трябва да направи своя избор

    ОтговорИзтриване