30 юли 2021 г.

Посланието на Уран

 

Във време на Уранова трансформация сме.

Започна с навлизането на Уран в Телец. Той встъпи в първите градуси на знака през май 2018, когато си беше времето на Телеца, след това се върна към Овен, като че ли тъчеше нишка между двата знака,  метафорично казано, поемайки от огнения импулс за нови начала на Овена и вграждайки го в земния магнетизъм и съзидателност на Телеца. Окончателно се установи в Телец  от 6 март 2019 нататък.

 Трудно е да се предскаже какъв е пълният спектър на въздействие на тази най-непредсказуема планетна енергия, изливаща се в най-земния от земните знаци. Да, финансите са първото, което идва наум, също и природните катаклизми. Урановата електрична енергия разтърсва неколкократно планетата. Започнаха и финансови движения, изгря стремително биткойнът.  Но когато се обърнах назад към 2019 г., събититята, които намериха най-широк обществен отзвук, бяха две. (Приемам допълване. Смайлче). Явлението „Грета Тунберг” – едно напомпано медийно присъствие, което постави въпросите за климата по драматизиран начин и предизвика добре организирани  масови тинейджърски протести. Не се забелязава засега практическа полза от тях, но пък енергията е Уранова, и самата Грета със своите особености е типичен израз на тази енергия. Темата за климата има продължение, както ще видим.

И достигаме до началото на Корона – кризата. Официално е обявена от 1 декември, но тръгна информация, че още от есенните месеци на годината болестта е започнала да се развихря.  2019 беше вплетена в името на вируса.

Прескачам 2020г. Имаше много добри астрологични анализи на случващото се в нея под мощното влияние на външните планети. Уран отново ретроградира от 16 август и стоя в 11 градус на Телец от средата на юли до края на септември

Явлението ретроградация на външните планети е винаги приблизително по едно и също време на годината. То е обусловено от това, че Земята в този период се движи  между тях и Слънцето. Те са най-близо до Земята, най-отдалечени  от Слънцето движат се „ в сянката на Земята:, както е илюстрирано в книгата на Дейн Ръдиар Astrological aspects. Той съветва да се обърнем към градуса, в който е стационарната фаза на планетата и „обръщането и назад”  за да разберем смисъла и посланието на цикъла. В тази си фаза те не са слаби, напротив, могат да влияят най-силно на „земните дела”.

Е, сега сме в средата на Урановия цикъл, под „сега” разбирам тази и следващата година. Уран достига средата на знака Телец. Средата на неподвижните знаци, времето на най-кондензирана енергия. „Вратата на Аватара”. Телец, Лъв. Скорпион(Орел) и Водолей са най-могъщите от знаците и съответстват на четири мощни духовни йерархии.  

Уран влиза на 6 юли в 14 гр. 01 мин. Телец, обръща хода си на 20 август на 14:48, и напуска този градус на 5 октомври, в ретроградно движение. Планетата стои точно 90 дни в 15ти градус на Телец. Цифрата е също забележителна. Ще се върне на 15 градус на 21 април 2022, така, че имаме време за поправителен изпит.

Да се обърнем към Сабианския символ на този градус. Той гласи: „Глава покрита с нелепа копринена шапка,  неподходяща за студа; човек, който смело устоява на бурята.”

Ключови думи: Куражът да посрещнеш кризата, произлязла  вследствие на социални амбиции.”

Тълкование: Човекът с копринената шапка е видял как неговите амбициозни усилия са му донесли социален успех, но се е научил и, че “nothing fails like success”   - успехът често е падение. (популярен израз, използван от Тойнби, в смисъл, че успехът може да те сгромоляса, а падението може да бъде успех. – бел. прев.) Бурята може да се разрази в човека, а може да атакува социалния му статус.  Той е готов дръзко да я посрещне. Това показва готовност да приеме кризата и да премине през нея – и следователно силен характер, а това е почвата върху която може да се развива по-висшето съзнание.

Заключение: Картината разкрива силен характер, проявен при трудни обстоятелства.

Из: An astrological Mandala: the cycle of transformation…” Dane Rudhyar

Преводът е мой, постарах се да е съвсем точeн, бях изненадана колко отговаря на настоящата ситуация, прeд която сме изправени като човечество, като народ и съотвено и като отделни човешки индивиди.

Да се върнем на темата за климата, която щеше да си заглъхне заедно с края на вълната „Тунберг”, щеше, ако не беше подкрепена с най-новата книга на Бил Гейтс „Как да избегнем климатично бедствие”, преведна на български. Изводите оставям на вас.

Виждаме,че планетата наистина е разтърсена. Докато в обществото бушува поляризацията около ваксините и „новите варианти на вируса”, в природата се редуват суша и порои, земетерсения и наводнения. Кое е предизвикано, и кое е реакция на природните духове – елементалите – към турбуленцията в ноосферата ( колективния човешки ум)? Така или иначе, символът на 15 градус ни призовава към смелост и вяра с които да посрещнем бурята. Не казвам оптимизъм, защото фразите от рода на „бъди позитивен” вече се втръсват на хората. Вяра и смелост, и борбеност.

От 20 август ще започне раатроградният ход на Уран. Когато планетата от наша гледна точка върви назад, тя все едно казва: „ Я да видим какво пропуснахме, какво има да дооправим?” Мнозина веднага ще свържат това ретро движение с „нова вълна на ковид.”. Мисля,че посланието на градуса е друго.

Днес, 31 юли Луната влиза в последна четвърт,  ще дойде в съвпад с Уран, и ще пренесе енергията към Плутон. Образува се хармоничен тригон в земни знаци,  (включващ и Венера в Дева). Време за трезв размисъл. Бих казала, че е най-добре да се използва за спокойно и разумно размишление. Каквото и да се случва, то изисква свъздане на вътрешна устойчивост, центриране навътре, защото нашата лична земя, това, върху което можем да стъпим като върху канара и да градим бъдещето си, е Вярата. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар