27 октомври 2021 г.

Силата на скорпиона

 


И светлината свети в тъмнината, и тъмнината я не обзе.” Ев. Йоана 1:5

Скорпионът навлезе във владение. Наистина, още не съвсем, в пълна сила ще бъде след новолунието на 4 ноември. Но дойде времето, когато трябва да осъзнаем и употербим личната си сила.

Силата на Скорпиона е в безстрашието и способността не само да минава неуязвим през мрака, но да го превръща в светлина. Смъртта не го плаши. Той познава мрака и не се бои от него, защото е бил в неговата бездна, оцелял е, и се е издигнал в светлината.  

Такава е съдбата и на българския народ, след столетия на войни, робство и подтискане, българинът е оцелявал и се е възправял  по-силен от тираните си. Сега е време да си припомним тази сила, заложена в гените на българите.

Периодът до новолуние, както знаем,  е време на разчистване. Новолунието в Скорпион ще бъде на 4 ноември. Слънце и Луна в Скорпион ще застанат в опозиция на Уран в Телец. Венера в този ден е в последния градус на Стрелец и вероятно ни очаква стрелба с лък: Венера управлява и търговията, така, че стрелата може да бъде насочена нататък. Обществото ще се изправи пред нова информация и ще трябва да изберем начина си на действие. От това новолуние започва последната за тази година вълна на глобална промяна. Нови сенки ще изпълзят за да бъдат видени. Някои фигури и организации в световен мащаб ще разкрият още повече от истинското си лице, същото важи и за нашия политически живот. Уран в Телец в този случай може да се приеме за символизиращ интересите на глобалния капитал, които ще бъдат предизвикани да действат и да се разкрият в по-голям мащаб.

На 8 ноември честваме деня на Архангел Михаил, Предводителя на небесното воинство, който води война със силите на мрака.  Той ще помага на всички, които работят за доброто на планетата и човека.

След новолунието тази битка ще се изостри. Започва време на разкрития и/или манипулации в обществен план: от 10 до 12 ноември Меркурий и Марс в Скорпион правят квадрат на Сатурн във Водолей. Марс в своя знак Скорпион ще бъде острието, което ще раздвижва обществото целия месец. Ще има доста социални трусове, разкрития на задкулисни машинации в световен мащаб. Едновременно с това засилени заплахи и опити за манипулации на обществото.

Има една притча за царската дъщеря, която пращала всичките си избраници на смърт. Тя имала много кандидати, но условието било всеки, който се домогва до престола, да се хвърли върху решетка, от която стърчали остри ножове, с остриетата навън, и ако оцелее, би се качил на трона. Кандидатите обаче, като виждали остриетата, си казвали, че това е сигурна смърт и всички се отказвали. Само един имал толкова голяма любов и стремеж, че се хвърлил върху ножовете. Оказало се, че са от картон. Той оцелял и постигнал целта си.   

Времето на Скорпиона е време да се изправим срещу страховете си, да се хвърлим срещу тях и да видим,че са бутафорни. Има само един страшен момент – това, човек да бъде отделен от Душата си, от връзката си с Бога. Тогава се превръща в биоробот.

Има едно космично зло, което точно това цели. То действа чрез своите слуги на земен план. Страх, агресия, разделение между хората са техните движещи механизми. Те вече ни променят. Помислете около какво се въртят разговорите и мислите ни от сутрин до вечер, каква е доминиращата тема: вирус, заплахи, пари, зараза, ваксини. И  не е толкова важно дали сме ‚за“ и „против“ –  държи се съзнанието ни на нисък фокус. Ваксинирани и неваксинирани се обвиняват взаимно. Капсулирани в страховете и омразата, хората губят връзка с висшите светове, със своя Слънчев Аз. Всъщност, губят силата си, която им е от Бога дадена. 

И така, време е всеки да се изправи пред страховете си. Ваксинирани, или не – важното е дали се страхувате. Ако сте се ваксинирали по ваш личен избор, това си ваша работа. Обаче принуждаване под заплаха от уволнение, е насилие върху волята, опит да се отнеме изконното право на човека да се погрижи за живота и здравето си. Висшите държавни служители и особено лекарите, които участват в това, трябва да си припомнят, че са положили клетва. 

Социалната обстановка ще се нагнети още около 17-18 ноември, в дните преди Лунното затъмнение на 19 ноември, от опозицията на Марс в Скорпион срещу Уран в Телец. Марс е в свой знак и ще разбута социалното и икономическо пространство.

България е страна, в която светлината и сянката контрастират особено силно. Рудолф Щайнер казва, че българин не е етническа принадлежност, а означава хора, които в душата си силно преживяват битката между светлината и мрака. А Учителя Петър Дънов казва,че българин е всеки, който е търсил своя духовен учител и го е намерил.

Ние сме оцелявали винаги. Сега сме предизвикани, призвани да покажем онова, което е заложено в душата българска. Да се противопоставим на злото и да го превъзмогнем. Битката  ще бъде над България. Тази малка и непозната в по-добрия случай, или презирана – в по-лошия, бедна страна, ще даде пример на Европейските народи, всъщност вече го дава със свободомислието си.  

България ще бъде Обетованата земя, така, както го предричат нашите ясновидци. Ще бъде, но сега трябва да устоим пред насилието и страха. Да бъдем достойни за земята, на която живеем, защото тя е свещена.

И нека на 8 и на Архангелова задушница, когато изтънява завесата към отвъдното, да се възправят духовете на героите от нашето минало, които са давали живота си за свободата, нека дойдат великите владетели на България,  и нека встъпят в битката за свобода!  

Нека да вървим в пътя си без страх, без тъмнина, с любов  и светлина! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар