2 декември 2021 г.

Стрела от светлина!

  Новолуние със слънчево затъмнение в Стрелец,  което ще сложи отпечатък върху цялата 2022 година.

Това е не точно астрологична прогноза, по-скоро размишление за енергиите и промените, които това новолуние носи. И не е подробна прогноза за идващата година, тук ще се спра повече върху значението на Слънчевото затъмнение ( което няма да се вижда от България) на 4 декември. 

Слънчевите затъмнения са били едни от най-почитаните астрологични/астрономични събития от древността насам, по които се е съдело за идващите времена. По време на затъмнение Слънцето, Луната и Земята са на една линия. От Духовната сфера на Слънцето, минавайки през Лунната, идва новото послание, новият план за Земята, валиден в следващите месеци, дори година. Сега негов преносител е огненият Стрелец. 

Светлината на Стрелец е светлината на интелекта, на Търсещия Истината. След новолунието на 4 декември ще се разкрива все повече  Истината за нещата, в които сме потопени. Идва вълна от светлина, която ще навлезе и в ума на човека, и в социалното пространство. Критични въпроси ще изискват ясни отговори.

В картата на затъмнението с координатите на България Слънце и Луна са в единадесети дом – областта на политическия и обществен живот. Изгряващ знак е Козирог, който традиционно се счита знакът на България. Идват по-добри времена за нашата страна и има условия тя да заеме особено място в световното пространство.

Стрелата на Търсещия Истината действа както меча на Арахангел Михаил, на който посветих две предишни публикации. Светлината, която пронзива мрака, която пропъжда тъмните сенки на манипулациите и страха, помага на все повече хора да се освобождават от тях. 

Процесът на пробуждане на съзнанието на хората като цяло, не е лесен. Увито в паяжината на потреблението и улеснявашите технологии, сега то е хипнотизирано от страха, подтиснато е от мрачната картина на една световна болница, където ограниченията разделят хората. Но не това е истинската картина на бъдещето на Земята! Това е измама, която искат да се запечата в колективното съзнание. Най-тъмно е преди зазоряване. В разгара на битката сме между две сили, които се борят за тази планета и за човеците – светлина и мрак. Предрешен е изходът на битката, описан е в легендите, в Библията, провидян е от ясновидците ни. Учителя казва през минали век, че идва времето, когато злото ще служи на доброто. „Идва една епоха, по-величава, от всички досегашни“. Но трябва да си я извоюваме. Всеки ден, всеки от нас трябва да остстоява светлината в себе си, да съхранява свещения огън в сърцето си. Дръжте в ума си картината на радостен, свободен и мирен живот. Каквото човек мисли, това става.

След това новолуние се активизират отново мощни енергии - на Сатурн и Уран, с чиито конфликт започна годината. Сатурн във Водолей руши и пресъздава, ще промени някои „правила на играта“, ще сложи основите на нов ред, но не онзи, които планират „ господарите на икономиката“.  Малки структури от хора, събрани на Водолеев принцип - единомислие и свободолюбие, ще се свързват в мрежа, ще работят със земята по нов начин; малки центрове на образование и духовна работа, неотделима от физическата, ще пламват като светлинки.   Ще бъде по-дълъг процес, ще трае не един месец и не една година. И  все пак истинският план за Земята вече се осъществява въпреки видимостите. Гея се издига на по-високо вибрационно ниво и човечеството, ще трябва да осъществи еволюционното стъпало, предвидено за него, каквото и да се случва отвън.

2022 година е двадесет и втората година на третото хилядолетие. Учителя Беинса Дуно казва, че ако една идея не се осъществи за 22 години, тя няма да се осъществи. Изкачването на следващото еволюционно стъпало, започнало в началото на 21 век, има краен срок за осъществяване през 2022 година. Това е само едно стъпало, следват още много.

 Точно в този последен месец на годината Юпитер, управителят на Стрелец прави преход между два знака – Водолей и Риби, чийто качества са алтруизъм, благородство, вяра. От нас, хората се очаква да ги проявяваме по-пълноценно.  Състраданието, милосърдието, солидарността и душевната щедрост са белег, че в сърцата ни гори свещеният огън на любовта, който стапя всички прегради. Той ще се разгори и от ентусиазма, който Юпитер носи. Ентусиазъм – думата означава Бог в теб. Нека Бог се прояви в човешките души. Да помним това през следващите дни, в очакване на Рождество. Нека запалването на елхите в центъра на големите градове да ни напомни за светлината на свещения огън вътре в нас.

Идва една вълна от Слънцето, която ще помете цялата тази измислена мрачна картина на човечество под контрол. Тези, които всяват страх, ще бъдат сами разрушени от страха. За огнената вълна има много писано, астралният огън е невидим, но влияе върху нервната система и онези, които са проводници на страха, омразата, отрицанието, ще бъдат разтърсени. „Иде на земята свещеният огън. Едни ще се стопят в него, а други ще светнат и ще възкръснат“ – казва Учителя.( А някои хора ще се срамуват след години от сегашните си действия и поведение).

Ще се разгаря все повече огънят, запален от стрелата на Стрелеца!  Най-силните моменти през първото полугодие са в началото на 2022, в средата на февруари; от края на март, през целите април и май ще участваме в изостряне на стремежа човечеството за светлина и свобода, в новата „пролет на народите“.

 Свещеният огън в човека е загаснал и трябва да се запали. – Къде трябва да се запали? – В сърцето, в ума и във волята на човека.“

Трябва да знаете, че това, което Бог е вложил във вас, никой не може да ви го отнеме! Може да кажем същото и за онзи свещен огън, за онази свещена идея, която Бог е вложил в нас. Няма сила в света, която може да изгаси този огън, да отнеме тази идея. Когато изпаднете в изкушение, в противоречие, в съмнение, вярвайте в тази свещена идея, вярвайте в Бога. Знайте, че никой не може да изгаси вашия свещен огън, никой не може да ви отнеме това благо. Временно може да страдате, но тази скръб ще изчезне така, както зимният сняг и лед изчезват пред силното лятно слънце. Така ще изчезнат всички съвременни противоречия.“

Има ли нещо по-хубаво от това, да бъдеш в съприкосновение с Любовта, която стопля сърцето ти

Има ли нещо по-хубаво от светлината, която осмисля всичко

Има ли нещо по-хубаво в света от свободата? – Няма!  Учителя Беинса Дуно

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар