4 април 2024 г.

Новото начало

 


Слънчевото затъмнение на 8 април в 21ч.17мин. българско време може да бъде наречено „небесното събитие за годината”.

Слънце и Луна са в 20-ти градус на Овен, в точен съвпад с Хирон.  Слънчевите затъмнения поначало бележат нов етап в осъществявянето на програмата, заложена в духовната сфера на Слънцето и ефектът им е мимниум до следващото затъмнение, но може да определя случаващото се в следващите нялоко години. Сега избликва енергията на Овен със шест светила и северен възел, проектирани в този знак. Това придава особена значимост на знака Овен и е важно да го разгледаме не само като символ на Пионера, на новото начало. Най –висшият символ, изразяващ Овен, е  Агнецът Божи, Онзи, който се е пожертвал за да свали Божието царство на земята, Онзи, Чиято кръв е пролята за спасението на човека и планетата, Овен е и знак на мисълта свързана пряко с Божията мисъл. Тя търси реализация на земен план и реализацията се осъществява обикновено в следващия знак Телец.

А в Телец се намират  светила, които също носят новото: експазнзия, разгръщане – Юпитер, внезапен обрат идещ от бъдещето - Уран. Техният съвпад дава началото на нов тринадесетгодишен цикъл, както колеги астролози отбелязаха. Един аспект на влиянието им в знака Телец са материалните ресурси: златото, банки, земни ресурси – петрол, нефт, в по-широк смисъл - ценностите. Ще настъпят големи промени,с вързани с парите. От една страна „електронни пари”, но от друга страна ще има и нещо, което вече е изпитано в няколко страни преди десетилетия, и е много по-истинско: заобикаляне на парите, чрез размяна на услуги, които се остойностяват по някакъв начи. Това съответства и на „водолейския принцип”, свързаващ хората - аз ти правя услуга в моята област, ти ми плащаш с твоята продукция, а за нея получаваш средства по същия начин от друг източник. Вече е работило много успешно в няколко страни, толкова успешно, че центарлната банка на Австрия е забранила този бартер.

 Важна промяна в следващите 13 години на Юпитерово - Урановия цикъл във всички случаи ще бъде свързана с колективното съзнание. И двате светила изискват, да не кажа принуждават към по-обширна гледна точка, излизане от удобните схеми на мислене, общоприети до момента. Юпитеровата сфера носи на човечеството стремежа да се разгърне и извиси,  Урановата – разчупване на стрите модели. И двете планетни влияния създават стремеж към Истината.

Да се върнем към Овен – там са, също в съвпад Ерида ( сестрата на Арес, богинята на раздора) и Меркурий в ретроградна фаза. Ще има разпри и противоречия, които ще извадят на бял свят стари стари действия и грешки.. Може да има доста различен ритъм на дейност и възприемчивост в групи или между индивидите, който да поражда конфликти. Но всичко това е фаза на разчистване, която върви успоредно свъдворяване на новото. Хирон, в съвпад със затъмнението също подсказва отваряне на стари рани за да бъдат изцелени. 

Марс и Сатурн са съвпад в Риби, и също започва един двугодишен Марсово-Сатурнов цикъл , с начало в един съвършенно чужд на присъщата им проява знак. Тук се сблъскват финеса на Риби, които са малко „не от този свят” със Сатурн и Марс, които са твърде много в този свят и в точния момент. В началото, докато се овладее тази енергия, може да породи фанатизъм или хаос, всъщност единствения добър изход е в дълбокото духовно разбиране на Битието и Природата и активни действия за прилагне на духовните ценности в живота и във всички дела, които биха били една стабилна основа (Сатурн) за ефикасни действия (Марс). В хороскопа на България според Учителя Беинса Дуно, това са най-силно действащите енергии. До известен период са с разрушителен характер, който трябва да се обърне в градивен импулс,а това означава - духовен.

А необходимостатта от преобръщане, трансформация, в хороскопа с географските координати на България, е показан от изгряващи знак – Скорпион. Смърт и новораждане.Фениксът.

Поглед към Сатурн и Плутон. Двете планети, които бяха в респектиращ съвпад в самия край на  2019 година, и помним какво донесе той, сега отстоят на 45 градуса една от друга. Този аспект е първата фаза на осъзнатите действия, следващ съвпада. Започват стъпките към промяна. Тази фаза ще се запази действаща до януари 2025 година. Надига се бавно и сигурно новата вълна на пробуждане на човечеството, на неговото преобразяване  - Плутон е управител на Скорпион и съответно на този хороскоп. Нека да не се страхуваме от преобразяване: точката на щастието е в Скорпион на асцендента. Започва излизането на пеперудата от пашкула на копиринената буба. Само да внимаваме да не излезем със смачкани крила, всеки на своето време. Пробуждането на колективното съзнание, по-точно неговото извисяване, е най-важният момент  и за тази планета, за еволюцията на Гея.

От горе, от върха на хороскопа Лъвът гледа всичко случващо се, стимулира и изтегля нагоре Овена и провокира разчупването на инерцията на Телеца. Архангел Ариел е един от водителите на човешкия род, името му означва Лъвът на Бога. А Ариес на латински е името на Овен, имащо същия корен. Арии ознаачава на санскрит благородни, извисени.Нека да проявим тези качества в живота си и така да осъществим заложеното в Божия план за Земята.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар