20 май 2024 г.

Интересни времена


Сутринта си мислех какво ще донесат тези последни дни на Слънцето в знака на Телеца, и че ще изразят във всички случаи плътната енергия на този знак.  А снощи четох от книгата на проф. Александър Илиев за Персия и великите царе от династията на Ахеменидите: Кир, Камиз, Дарий, Ксеркс и за богатата култура на тази страна, част от която е днешен Иран.

И двете неща се сляха в новината за смъртта на иранския президент. Според големия астролог  У.Лили, Персия е под знака на Телец, тоест post faktum е обяснимо къде се е стоварила тази плътна, мощна енергия с присъствието на четири светила в Телец, при това Слънцето тези два дни е в последните, критични градуси на този знак.

Сега, post factum е лесно да се търсят фактори, предвещаващи събитието. Лично за мен играе роля, колкото и да е парадоксално, съвпадът на Венера с Уран. Защо? Венера управлява Телец и съответно тези земи, съвпадът с Уран предвещава неочаквана промяна. А в хелиоцентричния хороскоп Земя-Луна са в Скорпион, в точна опозиция с Юпитер в Телец. Сега е лесно да се тълкува като:  знакът на Смъртта , покосяващ Юпитер ( високопоставено, царстващо лице) в страните, управлявани от Телец.

Това беше малко умствено упражнение с цел да си припомним, че и двата съвпада на благотворни планети : на Венера с Уран и на Юпитер със Слънцето не носят винаги благоденствие от наша, човешка гледна точка, макар от по-високо вероятно е така. Смята се,че Вулкан е управител на Телец ( Алан Оукън, Джуал Куул). А Вулкан според Николай Дойнов  е планетната сфера, която „защитава Слънцето” Оттук може да се тръгне в много интересна посока, свързан и със слънчевите петна, но за тях вече стана въпрос в един откъс от лекция, който публикуваха в „Портал 12”.    

Всъщност Юпитер с Уран е гръмотевична буря, нали така?! А всичко, случващо се през май се отключи от този съвпад в края на април.

А и Венера с Уран е интересен съвпад, защото според митологията Афродита е родена от морската пяна, там, където са паднали отрязаните гениталии на бога Уран, кастриран от сина си Кронос (Сатурн). Може би се ражда нещо ново? През криза и болка?

Но да погледнем напред! Преди да прочета новината от вчера, бях си приготвила друго обръщение с основна мисъл : Внимавайте! Положете максимум усилия в следващите дни да се задържите над тежки емоции и мрачни мисли и извън токсични взаимоотношения.

Тежката енергия на съвпада Уран – Юпитер в неподвижния знак Телец ще работи още доста време ( като цяло  около 13 години с пикове и спадове), но ще усетим ясно  следващото й активизиране е когато Луната навлезе в Скорпион. Тоест тази нощ! ( в 1: 34 ч.)

Луната в Скорпион ще задвижи първо Плутон във Водолей и след това на 22 следобед и вечерта цялото струпване в Телец, т.е. отново разходящия съвпад на Уран и Юпитер.  Идните два дни имаме възможността да упражним личната си сила да трансформираме всяка ситуация, в личния или обществен живот в история с добър  край.  Една възможност за учене.

А, и тъкмо знакът на ученето се активизира. Днес в 15:59 Слънцето влиза в Близнаци.

Но - ще носи тежката енергия на гореспоменатия съвпад. Така, че няма да усетим много леката въздушна енергия на знака през идващите дни. Поне докато Венера не влезе в него.

 В глобален план се очакват дипломатически совалки, бури в страните на Полумесеца и дано с това се размине.  Големи групи от хора правят молитви за мир, аго с цяла душа и сърце!

И така ще достигнем до пълнолунието в Стрелец. 23 Май 16:50. Ако до тогава не сме простреляли някого, има възможност да го направим и също е добре да не уцелим крака си. 

С две думи – следващите дни изискват от нас внимателно и съзнателно стъпване по минирано поле за да се видим благополучно на безопасна земя.Природата много помага с активиране на „женските” меки  елементи – вода и земя. Не си стойте в къщите. Все пак Май е магичен месец – Мaggio на италиански. Има едно магическо течение, което носи жизнена енергия за цялата година. Поне веднъж си направете „банята на ангелите” – ходете под дъжда, докато ви намокри „до кости”, след това се обтрийте със суха кърпа в къщи и изпийте няколко чаши гореща вода ( не кафе, нито чай!!) Аз вече имам две такива бани.

А месецът си беше много хубав дотук – интензивен и работен  и донесе много блага!    

Няма коментари:

Публикуване на коментар