28 юни 2018 г.

ПЪЛНОЛУНИЕТО ДНЕС, ОСТА РАК - КОЗИРОГ

Пълнолунието днес, 28 юни – оста Рак – Козирог.


Луната е в знака на Сатурн – Козирог, в съвпад със самия Сатурн и в опозиция със Слънцето, което се намира в нейния знак Рак. Подчертана е оста Рак – Козирог, а това е оста на семейството, рода, корените и авторитетите. Луната и без това в знака Козирог не може да прояви мечтателната си същност, а е и притисната здраво от Сатурн. И заедно двете светила застават срещу Слънцето за да посочат всички грешки и пропуски, които Ракът може да е направил, особено в дома си.  
Кармични линии, особено в семействата и рода излизат на преден план, и ще могат да бъдат разрешавани и приключвани в дните след пълнолунието. Според езотеричното знание  духовните сфери на Луната и Сатурн съдържат акашовите записи. Когато Душата слиза за ново прераждане, най-напред на сферата на Сатурн съществата, които са управители на кармата, заедно със самата душа изработват „сценария на живота”; след това слизайки през планетните сфери надолу, душата преминава последно през Лунната сфера и взема оттам „торбичката” с нереализирани стремежи, намерения и желания от минали
прераждания, които я дърпат отново към земния живот. Така, че оста Луна – Сатурн и съответно Рак – Козирог, е оста на усъвършенстване и израстване чрез уроците на земното училище. А учителите ни, които ежедневно ни поставят на изпит,  обикновено живеят „под един покрив” с нас. За да няма мърдане, докато не изработим нужните качества и добродетели.

 Двата полюса на всяка ос имат противоположни но и общи качества. Емоционалната ранимост и дълбочина на Рак наистина са в опозиция с трезвия рационален ум и волята за успех на Козирог. Но може би едно от най-ценните качества и на двата знака, е търпението. При Рак това е търпението на майката, която прощава много в името на семейния мир. При Козирог е търпението с което може да се осъществи всеки план, стъпка по стъпка, до край. Търпението е това, което разрешава  всички кармични ситуации, всички заплетени възли. Търпението, с което мидата обвива нараняващата я песъчинка, изработва едно от най-красивите и нежни бижута – бисера. Многоценният бисер – това е съкровището, изработено от душата в земните условия.
 Предстоящите дни след пълнолунието, когато Луната е „на разсип” са добро време за разрешаване на взаимоотношения, за разплитане на възли, за изчистване. Можем да преработим дразнещи ни ситуации в истински перли. Можем да осъзнаем модели на поведение и емоционални реакции, които са дълбоко вкоренени у нас от рода ни.  Можем да се освободим от нежеланите. Не сме длъжни  да носим цял живот товара на поколенията преди нас.
Това разчистване е желателно да се състои, защото на 13 юли предстои новолунието в Рак, което ще бъде ознаменувано със слънчево затъмнение. Странно е, че новолунието идва след пълнолунието в Рак – Козирог, но това позволява да заработим с енергията на този знак „на чисто”.  Седмицата преди слънчевото затъмнение е обикновено наситена с емоции, нервни изблици, но след него настъпва пречистване. Нова енергия слиза от космоса. И така – сега е моментът да приложим Сатурновата справедливост в съчетание с Лунната мекота за да разрешим някои кармични въпроси в рода и семейството, да освободим душата си от ненужно вече бреме. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар