22 юли 2018 г.

Лъвът иде!



Тази  вечер в полунощ Слънцето навлиза в астрологичния знак Лъв. Лъвът, неговата същност е силно подчератана с двете поредни затъмнения в него – Лунното на 27 юли  и слънчевото на 11 август.  Драматичната игра на светлината и сянката призовават да обърнем внимание на този архетип. Да прояваим в живота си това, което заложено в  сияйната същност на Лъва, разпознавайки и отделяйки сенките.
А същността на този – най-творчески и мощен от знаците, е щедрото и благородно сърце  на Лъва, способно да твори чудеса. Това е и органът, който този знак управлява в тялото. Лъв е управляван от Слънцето – източник на живота. Слънчеватаа светлина и топлина обуславят живота на земята, а виделината на Слънчевата духовна сфера  е изворът на творчество и знание.
Има много метафори, посветени на сърцето. Да имаш „златно сърце”. То често не тупти в гърдите на величията на деня, а е скрито в скромна обвивка. Органическо злато в тялото ни, според духовната наука, се създава, когато правим добро. Една алхимична тайна. Най-малкото добро, което остава незабелязано от повечето хора, което е направено заради самото добро и не иска похвала. То е магическа пръчица, която преобразява живота.

В сърцето на човека са вложили най-голямото богатство. Всичкото злато, което има, е вътре, но окаляно е отвън. Отвън е оцапано, трябва да се изчисти. Нечистото сърце ако не се чисти, златото не излиза. Затуй човек страда. Като се очисти, иде Божественото благо. Господ казва: „Сине мой, дай ми сърцето си.“ Бог казва да Му дадем сърцето, за да го очисти. Бог вложил най-хубавите работи в него, затуй сега трябва да го очистим. Сърцето си трябва да чистиш, понеже, като изчистиш отвън сърцето, ще излезе златото отвътре. Под думата злато, разбирам знанието, мъдростта вътре.” – казва Учителя Петър Дънов

Устойчивостта в доброто и чистотата на намеренията са спасителният пояс в следващия период, всъщност винаги, но вече започват събития, които ще ни доведат до катарзис, и в личните взаимоотношения и в обществен план.
Лунното затъмнение е фаза пълнолуние, при която има прилив на всички нива, включително преливаме от емоции. Това,че Луната във Водолей ще бъде в съвпад с Марс, който пък сега е в най-близката си позиция до Земята, обещава гръмотевични бури. Уран, управителят на Водолей е в стресов аспект с оста Слънце – Луна. Е, поне след бурите въздухът е озониран. Оста Лъв – Водолей клони към драматични сценарии, но  постарайте се да ги напишем в стил романтични комедии, а не драми и екшъни. И в никакъв случай трилъри. Вълната вече се  надига, преди самото затъмнение. Женският елемент е по-податлив на Лунните приливи, така че, мили дами, бъдете леки и ефирни като вятъра, гъвкави като водата, твърди в доброто като земята и светли като слънцето. И ще минем без нервни кризи. (смайл)
А какво ще стане на обществен план? Хм, интересно... Луна срещу Слънце означава народни маси срещу управляващи, и подтиквани от Уран.  
А след Лунното иде Слънчевото затъмнение в Лъв. След него има условия за градивен процес, когато мъжкият принцип, независимо дали е изразен у мъже или у жени, ще  трябва да е отсял зърното от плявата, и да се готви за плодотворен период, в който творческата същност на Лъва може да намери най-различни приложения. Можем също да започнем да забогатяваме на едро, с органично злато. Прояви на човечност, благотворителност, ще дават пример на обществото. Артистични изяви и всичко, което подпомага разчупването на старите схеми и отваря човека към един по-красив и дори да го наречем – приказен свят, ще изразяват пулса на времето. Не че няма да има сенки, особено в нашата страна, където светлината е силна и съответно сенките са доста черни. Напротив, те също ще се актививзират, такава им е задачата. 
И затова, завършвам с мотото на Майка Тереза: „Прави добро, каквото и да става.”

И с една формула на Учителя Петър Дънов. На мен лично ми е помагала много пъти:

"Господи, моля Ти се, изпрати ми един ангел да ме научи как да направя най-малкото добро. Да ме научи как да направя най-малкия акт на Любовта. Да ме научи на най-малкото знание. Да ме научи как да дам на хората най-малката свобода и как да проявя най-малкото милосърдие. Амин"


Няма коментари:

Публикуване на коментар