31 юли 2018 г.

Ретро!

Мамма миа! Влизаме в август с четири ретроградни планети, свързани с ежедневните ни активности: Меркурий – общуване и пътуване, Марс – работна енергия, Сатурн – стабилни начинания, Плутон – трансформация, и към тях прибавяме Нептун и Хирон, също ретро, чиито влияние се усеща по-слабо от отделния индивид ( освен ако не го ударят по Слънцето, Луната или някоя лична планета).  От седми август към тях се прибавя и Уран, който тъкмо влезе в Телец и ще тръгне да излиза, но чак през ноември ще се върне отново в Овен.

Всичко ли ще тръгне назад? Да идем ли всички на море или на ритрийт в Банско, примерно?

Не не, можем да използваме ретро парада за да  си направим отново сметките, или да направим ремонт примерно – то и без това ремонтите са на принципа „направи си сам” и съвпадат със сезона на отпуските; или да се върнем към изоставени проекти и да видим как можем да превърнем дефекта в ефект, да изровим от килера и подновим затрупани дела (след 11 август, обаче – новолуние със слънчево затъмнение). 

Никак не е за изпускане този период, до средата на август, да се приготвим за скок в бъдещето. Да си уточним и детайлизираме плановете, да си подготвим стабилна основа, защото от втората половина на август  колелата се завъртат и потегляме към нови дела. Най-напред Меркурий тръгва напред от 19 август, след него Марс – от 28 а от 6 септември и Сатурн.  ( правя една бележка за хората, в чиито рожден хороскоп тези планети с ретроградни - те процъфтяват в такива периоди).

През втората половина на август Сатурн и Уран са в хармоничен тригон в земни знаци. Ретрогрaдни са. Това прилича на заземяване, но внимание – за някои ще бъде приземяване, от високо може би. Ще излязат неща от миналото, грешки, за да си ги види човек и да се поправи. С Уран човек никога не знае какво ще му дойде до главата. Но в крайна сметка ще има равносметка и разчистване на ненужното, за да тръгне през септември напред въпросното колело. И двете планети действат повече на обществен план, така, че ще има разместване на пластове в обществото. Изразяват елемента земя, така, че земите, природата и действия около ще бъдат в центъра на вниманието.   

А Венера  и Юпитер – двете най-добротворни планети си вървят напред и внасят добро разположение, и дори финес от страна на Венера, с които да дефилираме на ретро парада!         

Няма коментари:

Публикуване на коментар