3 март 2020 г.

Размисли между хаоса на Риби и реда на Дева.

Намираме се между новолунието в Риби и пълнолунието в Дева, което ще бъде на 9 март.
За тях говорих в "Астрологични акценти" на 29 февруари. 
Ще споделя отново няколко бележки във връзка с емоционалната атмосфера тези седмици.
При новолунието на 23 февруари в Риби освен Слънце и Луна, бяха Нептун и Меркурий. Съчетаното влияние на последните две планетни сфери обикновено създава „измамна реалност” - заблуди и илюзии. Те са „царете на фейка” . С изключение на случая, когато умът –
Меркурий е отдаден на вяра, религиозно чувство, медитация, състрадание, изкуство. 


В случая колективният ум беше и продължава да е завладян от мнима опасност. Корона вирусчето се е скатало здраво в медиите и в някои управляващи глави. За сметка на това в реалността си шетат одомашнените грипчета А,Б и други, които вече са си „свои”. 

Нептунизацията на медиите затуля временно някои назрели скандали, като този с боклуците и не само. Тъкмо да се разгърне у нас масова „антикризисна кампания”, в Европа кризата започна да заглъхва. Появиха се и компетентни мения, че информацията за епидемия в Европа е била пресилена Може пък и българският ген да е по-устойчив някак си.😏

Народът изкупи маските ( на двойна цена), ръкавиците и спирта от аптеките. Това е добре, защото култивираме повече хигиенни навици, които никога не са излишни.  И защото идва пълнолуние в Дева. 
Дева е земен подвижен знак, свързан с точност, порядъчност, служене, работливост и – Чистота! Луната в Дева ще стимулира мощния съвпад в Козирог. Там са Марс, Сатурн, Плутон и Юпитер.


От  пълнолунието нататък „ ще има видовден”. 
Мъглите ще започват да се разсейват и да се очертават по-ясно силуетите на тези, които пускат димките.
Последните две седмици преди новолунието в Овен и Пролетното равноденствие са време за чистене. Това изисква знакът Дева. Време на трезвомислие и разумни решения. И Козирог и Дева изискват ясна позиция, здрав разум и работливост. Който ги приложи, ще си посее добри семена за новата година.  
Астрономическата нова година идва на 21 март. Ушийте си новите дрешки, начертайте си новите планове, които ще започнат да се реализират след тази дата. Нещата ще си дойдат на място.
Семената се посяват при разсип на луната. А на 24 март ще се роди новата луна в Овен.
А земята? Земята ще се зарадва. Дева и Козрог, двата земни знака ще й помогнат да се приготвя. Нея вируси не я плашат. Полята вече зеленеят, дръвчетата са напъпили, „и дребен дъжд ще ги полее, и слънцето ще ги възрасти”.
 Добра пролет очаква земята!

Няма коментари:

Публикуване на коментар