13 март 2018 г.

Пролетни порои. Новолуние в Риби


Изминават последните дни на пречистване, преди новолунието в Риби.
Водата е стихията  на пролетния сезон. Всяка от четирите стихии/елементи се свързва с един от сезоните. Лятото –  с огъня, есента – с въздуха, зимата –със земята и пролетта – с водата.
Водата е средата, в която се заражда  животът.
Водата е стихията, отговаряща на душата. Огънят се свързва с духа, въздухът – с ума, земята – с физическото тяло.
На 17 в 15:10 българско време е новолунието в Риби, като освен Слънцето и Луната, в същия знак са Хирон и управителят на Риби, владетелят на океаните – Нептун. А Юпитер – съуправителят на Риби е в друг воден знак – Скорпион и е в хармонична връзка - тригон със Слънцето. Вода се лее изобилно!
В картата на новолунието преобладават вода и огън. Венера, Меркурий и Уран са в Овен. А огненият Марс се намира в последния градус на знака Стрелец и оттам активира Слънцето чрез квадрат, но пък прави тригон с Уран, който се намира в неговия знак Овен.
Емоции, огън и плам! Ако успеем да ги канализизраме, да ги овладеем, ще имаме добър старт на годината. Защото само три дни след новолунието е началото на новата астрономична година. Всичко се зачева във вода и расте под лъчите на слънцето, със светлината и топлината на неговия огън. Така че, и в духовен, и в идеен, и във физически план могат да се заченат нови неща. Стига да не прегорим.
Водата и огънят ни правят вдъхновени, да, и доста емоционални. Но и творящи, мечтатели. Огън и вода – дух и душа. Носят живот, светлина, любов! Нашата духовна същност ще се активизира и за да не се излее в емоции, в словоизлияния или страдалчески напъни, е важно да се вгледаме навътре, да осъзнаем точно нея – най-фината, незрима  част от нашето цялостно същество. Риби е най-мистичният знак на Зодиака. Всеки от нас съдържа по малко от всички дванадесет астрологични знака и съответно всеки има своите Риби, които съпреживяват чуждата болка и радост; защото знаят, че всички сме Едно; които с раними и нежни.
За отбелязване е, че в хороскопа на новолунието  няма планета във въздушен знак, т.е. може да бъдем склонни да вземаме решенията си спонтанно и емоционално. Земята е представена от Плутон и Сатурн в Козирог и това означава, че ще има обстоятелства, които ще ни „закотвят”, заземяват. Това е добре, за да няма разливи. На течащата вода са й нужни брегове.
Новолунието определя разгръщането на енергиите до следващата нова луна, с кулминация на процеса при пълнолуние.    
За „земните”хора се препоръчва да не се опитват да планират всичко, защото доста неща ще се изплъзнат от плановете им. „Водните” ще се чувстват добре, жизнени и подмладени, стига да не се разлеят и „заблатят” в чувствата си. „Въздушните” ще прибавят щипка емоции към рационалните си решения. „Огнените” ще бъдат вдъхновени и влюбчиви.

Да, новолунието в Риби предхожда само с три дни астрологичната нова година, когато Слънцето ще навлезе в знака Овен. Алфата на Зодиака. Огнената енергия на Овен обаче, ще носи в себе си осезаемо водната стихия на Риби – Омегата,  от новолунието. Така, че още по-силно ще преживеем огъня и водата у нас. Двата края на Зодиакалния кръг се сливат, затварят един цикъл и започва новият. Началото му ще се определи от навлизането на Слънцето в Овен.
Пожелавам да усетим как фонтанът на живота избликва през следващите дни от Новолунието в Риби и Първия ден на пролетта!
 Да се разпръснат в душите ни свежите му благодатни струйки, носещи нов живот, младост и обнова!
А равноденствието си залужава отделен материал!


Няма коментари:

Публикуване на коментар